Na hlavný obsah

Súd opäť nariadil doplatenie mzdy vyšetrovateľovi NAKA Š. Mašinovi

Informoval o tom Mašinov advokát Peter Kubina.

Súd opäť nariadil doplatenie mzdy vyšetrovateľovi NAKA Š. Mašinovi
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. Foto: TASR/Martin Baumann

Súd vydal platobný rozkaz, ktorým prikázal ministerstvu vnútra doplatiť vyšetrovateľovi Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Štefanovi Mašinovi mzdu za december 2023 spolu s úrokom z omeškania a náhradou trov konania.

Upozornil na to jeho advokát Peter Kubina s tým, že problém pretrváva už druhý mesiac. Ministerstvo v reakcii uviedlo, že menovaným policajtom doplatia služobný plat spolu s platom za november 18. januára.

„V konaní sú ešte dva ďalšie návrhy na vydanie platobných rozkazov. A to vo vzťahu k decembrovej mzde Milana Sabotu a Branislava Dunčka. Stále dúfam, že niekto na ministerstve vnútra pohľadá a nájde stratený rozum a nedopracujeme sa až k exekúcii,“ uviedol Kubina na sociálnej sieti.

„Išlo o technické problémy v rámci existujúceho informačného systému. Muselo sa pritom zohľadňovať opatrenie dočasného pozbavenia výkonu štátnej služby, keď dochádza ku kráteniu služobného platu v zmysle platnej legislatívy,“ uviedol rezort v reakcii.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) minulý týždeň uviedol, že v prípade nevyplatenia časti mzdy Mašinovi išlo o technický problém.

Vyšetrovateľ patrí medzi policajtov, ktorých po nástupe ministra do funkcie dočasne pozbavili výkonu štátnej služby. Na základe opatrenia súdu sa vrátil do práce.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko