Na hlavný obsah

Ďalšie zdražovanie vo Vysokých Tatrách: Turistov prekvapili ceny parkovného. Nie sme najdrahší, tvrdí primátor

Našli sa aj súkromníci, ktorí nezdražovali.

Ďalšie zdražovanie vo Vysokých Tatrách: Turistov prekvapili ceny parkovného. Nie sme najdrahší, tvrdí primátor
Turistov prekvapilo drahšie parkovanie. Foto: RTVS

Turistov vo Vysokých Tatrách prekvapili ceny parkovného. Od nového roka si za odstavnú plochu priplatia. Takto samospráva reaguje na zdražovanie nákladov. Primátor tvrdí, že ani zďaleka nie sú najdrahší.

Ceny parkovného sa vo Vysokých Tatrách zvýšili aj na súkromných parkoviskách. No sú aj takí, ktorí nezdražovali. „Hneď po Novom roku sme sa stretli s návalom turistov s otázkami, ako to vlastne s parkovným je. Boli trošku zmätení,“ priblížila špecialista komunikácie ZCR Vysoké Tatry Silvia Dlugolinská.

Zdražovanie parkovného vo Vysokých Tatrách v reportáži v Správach :24 rozobrala redaktorka RTVS Miriam Hozzová:

Ceny parkovného zostali na Štrbskom plese rovnaké. Mesto Vysoké Tatry pristúpilo k zvyšovaniu cien z ekonomického a tiež z ekologického hľadiska.

„Chodím po centrách iných miest a nie sme úplne najdrahší. A jeden zo spôsobov ako utlmiť individuálnu dopravu je premietnuť to do cien parkovného. Musíme si uvedomiť, že sme v národnom parku. Nechceme betónovať ďalšie plochy,“ argumentoval primátor Vysokých Tatier Jozef Štefaňák.

Špecifikom Tatier sú aj kopy snehu, ktoré vidieť aj na parkoviskách. „A keď ho už nie je kam vytláčať, musíme ho odvážať. Ide o náklady, ktoré musíme preniesť do parkovného,“ dodal Štefaňák.

Naďalej platí, že návštevníci mesta Vysoké Tatry môžu jeden parkovací lístok využiť napríklad v Tatranskej Lomnici, v Starom Smokovci alebo na Popradskom Plese ak nezaparkujú na súkromných parkoviskách

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny