Na hlavný obsah

Zhorené autá a škoda vyše 20-tisíc eur: Polícia chytila 21-ročného podpaľača v Dunajskej Strede

Hrozí mu trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Zhorené autá a škoda vyše 20-tisíc eur: Polícia chytila 21-ročného podpaľača v Dunajskej Strede
Požiar zničil prednú časť Audi A6a a vedľajší Opel Insignia obhorel v zadnej časti. Foto: Facebook/Polícia SR

Trest odňatia slobody na tri až osem rokov hrozí 21-ročnému mužovi, ktorý začiatkom roka v Dunajskej Strede úmyselne podpálil dve autá a požiar následne poškodil ďalších päť.

Na založenie požiaru použil horľavinou napustený kus látky, ktorý zapálil na aute. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová aj Polícia SR na svojom facebooku.

Na Kukučínovej ulici v prvý januárový piatok (5. 1.) zničil požiar prednú časť Audi A6a a vedľajší Opel Insignia obhorel v zadnej časti. Na druhý deň na Ulici Ružový háj hasili hasiči ďalších päť vozidiel, celková škoda presiahla 20 000 eur.

„Polícia na objasnení prípadu intenzívne pracovala. Aj na základe kamerových záznamov a operatívnych informácií policajti zistili, že požiar založil mladý muž z okresu Levice. Ten sa pri výsluchu k obom skutkom aj priznal,“ uviedla.

Vyšetrovateľ z Dunajskej Stredy obvinil mladíka zo zločinu poškodzovania cudzej veci závažnejším spôsobom konania a zároveň predložil návrh, aby bol obvinený stíhaný za spáchané skutky väzobne.

Pozrite si fotogalériu policajných snímok, na ktorých vidieť vyčíňanie podpaľača:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny