Na hlavný obsah

Žilinčania sa budú pripravovať doma, druhé miesto po jesennej časti je pre nich záväzkom

Tréner Jaroslav Hynek mal na prvom tréningu k dispozícii 24 hráčov.

Žilinčania sa budú pripravovať doma, druhé miesto po jesennej časti je pre nich záväzkom
Obranca MŠK Žilina Ján Minárik počas prvého tréningu. Foto: TASR/Daniel Stehlík

Zimnú prípravu začali v pondelok (8.1.) aj futbalisti MŠK Žilina, po jesennej časti druhého tímu tabuľky Niké ligy. Tréner Jaroslav Hynek mal k dispozícii 24 hráčov, ktorí absolvujú prípravu výlučne v domácich podmienkach. Z mužstva odišli Adam Kopas a Matúš Rusnák, novou tvárou je Samuel Ďatko z Podbrezovej.

„S Adamom Kopasom sme sa rozprávali už v lete, že si niečo môže nájsť, no nakoniec ostal. Počas jesene nám veľmi pomohol v tréningovom procese aj v niektorých zápasoch. Sme radi, že si našiel klub, kde bude viac hrávať a nájde tam možno aj novú motiváciu do ďalšej kariéry. Matúšovi Rusnákovi sa končila zmluva a s vedením sa dohodol, že odíde. Prajeme mu všetko dobré a nech sa mu v Baníku Ostrava darí.

Za neho sme priviedli Sama Ďatka, ktorý je typologicky odlišný hráč ako Rusnák. Nie je možno taký rýchly, ale dodá nám iné výhody ako kreativitu, medzihru či rozhodovanie. Verím, že sa rýchlo chytí, keďže prichádza z podobného systému. Stále ešte môžu prísť nejaké zmeny, nakoľko o našich hráčov je záujem. Na druhej strane, pracujeme ešte aj na príchode,“ objasnil Hynek situáciu v kádri v rozhovore pre klubový web.

Druhé miesto je nadplán

Druhé miesto po osemnástich kolách Niké ligy je pre mladé mužstvo MŠK veľký záväzok do ďalších zápasov.

„Druhá priečka je výborná, možno až trochu nadplán. Chalani nás potešili, ako za tým šli a držali vysokú úroveň výkonov. Darilo sa nám uhrávať body, aj keď sa nejaký zápas nevyvíjal v náš prospech, čo bol veľký pokrok. Tým pádom si myslím, že sme na druhom mieste zaslúžene,“ ozrejmil tréner.

„Samozrejme, zavážili aj povinnosti Slovana či Trnavy v Európe, no to nič nemení na tom, že sme si to uhrali sami. Teší ma, že je to pre chalanov motivácia do ďalšej roboty, čo dokázali aj poctivou individuálnou prípravou počas prestávky. Všetci prišli dobre pripravení a tak sme do toho mohli v pondelok vstúpiť pravou nohou. Predošlé obdobie vnímame sľubne, ale pred nami je teraz ešte veľa práce,“ poznamenal Hynek.

Klimatické zmeny nechceli

Žilinčania absolvujú prípravu v domácich podmienkach, čaká ich celkovo päť zápasov. „Chceli sme čo najviac duelov odohrať doma, a pripraviť sa tak čo najlepšie na Slovan. V domácom prostredí máme najlepšie podmienky na prípravu. Nechceli sme žiadne klimatické zmeny či prechody z tepla do zimy. Hoci sme rozmýšľali nad zahraničným sústredením, rozhodli sme sa ostať tu, v našich klimatických podmienkach,“ ozrejmil.

„Vybrali sme si rôzne typy súperov, ktorí hrajú rôzny futbal. Či už tímy, proti ktorým by to mali byť vyrovnané partie alebo také, proti ktorým by sme mali mať navrch, alebo aj vyrovnané súboje, ktoré nás preveria v dôraze i taktickej príprave. Vyskúšame si český, slovenský i poľský futbal a každý zo súperov bude v inej fáze prípravy. Je teda dôležité, že nás znova preverí mix súperov,“ vysvetlil na záver.

Do jarnej časti NL vstúpia Žilinčania v piatok 9. februára domácim súbojom s úradujúcim majstrom a lídrom súťaže Slovanom Bratislava.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport