Na hlavný obsah

Britský súd poslal dvoch tínedžerov do väzenia na doživotie. Vlani brutálne zavraždili transrodové dievča (16)

Obeť vylákali do parku a 28 ranami nožom zabili.

Britský súd poslal dvoch tínedžerov do väzenia na doživotie. Vlani brutálne zavraždili transrodové dievča (16)
Scarlett Jenkinsonová and Eddie Ratcliffe - odsúdení vrahovia. Foto: Profimedia

Scarlett Jenkinsonová a Eddie Ratcliffe (obaja 16) dostali v piatok (2. 2.) na britskom súde doživotné tresty za brutálnu vraždu svojej vrstovníčky Brianny Gheyovej.

Oboch odsúdených môžu prepustiť najskôr po 22, respektíve 20 rokoch, rozhodol podľa denníka The Guardian súd v Manchestri. Podľa agentúry AFP je to na pomery rozsudkov pre mladistvých veľmi prísny trest.

Vo februári 2023 vtedy 16-ročná Gheyová, ktorá sa otvorene hlásila k transgender identite, zomrela 28 ranami loveckým nožom do hlavy, krku, hrudníka a chrbta. Odsúdení ju napadli v parku vo Warringtone neďaleko Liverpoolu, kam ju vylákali. Od brutálneho činu ich vyrušil priechod ľudí venčiacich psov. Prípad vzbudil po celej Británii silné emócie.

„Obaja ste sa podieľali na brutálnej a plánovanej vražde, ktorá mala sadistický charakter a ktorej vedľajším motívom bolo nepriateľstvo voči Brianne pre jej transrodovú identitu. Vybrali ste si Briannu, pretože ste si mysleli, že bude ľahkým cieľom,“ uviedla sudkyňa Amanda Yipová.

Počas celého procesu mená oboch páchateľov utajovali pre ich nízky vek. Dnes ich sudkyňa prvýkrát zverejnila a o páchateľke vyhlásila, že ju poháňala „silná túžba zabíjať“. Podľa svedkov mala dievčina zoznam osôb, ktoré chcela zavraždiť a Gheyová bola jednou z nich.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet