Na hlavný obsah

Kapské mesto zahalil odporný zápach: Šíril sa z lode prepravujúcej dobytok

Na palubu lode vyslala veterinárov.

Kapské mesto zahalil odporný zápach: Šíril sa z lode prepravujúcej dobytok
Ilustračná snímka - Kapské mesto. Foto: Unsplash

Úrady v juhoafrickom Kapskom Meste začali vyšetrovanie po tom, ako sa mestom začal šíriť odporný zápach. Robotníci kontrolovali, či niečo neuniká z kanalizačných zariadení, a mesto aktivovalo tím pre ochranu životného prostredia, kým objavili zdroj zápachu.

Zápach sa číril z lode zakotvenej v prístave, ktorá prevážala 19-tisíc kusov živého dobytka z Brazílie do Iraku, informoval spravodajský server The Guardian.

Skupiny na ochranu zvierat uviedli, že „nepredstaviteľný“ zápach svedčí o podmienkach, v ktorých zvieratá na lodi prepravujú. Kritizovali prax vývozu živých zvierat.

Národná rada Spoločnosti pre prevenciu krutosti na zvieratách (SPCA) uviedla, že sa dôrazne stavia proti vývozu živých zvierat po mori. Na palubu lode vyslala veterinárov, aby posúdili životné podmienky zvierat.

„Tento zápach svedčí o strašných podmienkach, v ktorých sa zvieratá nachádzajú, pretože už dva a pol týždňa strávili na palube, kde sa hromadia výkaly a čpavok,“ uviedla SPCA vo vyhlásení. „Zápach na palube je nepredstaviteľný, ale zvieratá s ním žijú každý deň.“

Podľa internetových stránok Marine Traffic je 190 metrov dlhá loď Al Kuwait plavidlom na prepravu dobytka plaviacim sa pod kuvajtskou vlajkou. Podľa SPCA zakotvila v Kapskom Meste, aby naložila krmivo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet