Na hlavný obsah

NHL: Tatar nepremenil nájazd a natiahol svoje bodové suchoty

Tatar nebodoval už v siedmich zápasoch v rade.

NHL: Tatar nepremenil nájazd a natiahol svoje bodové suchoty
Útočník Tomáš Tatar v drese Seattle Kraken. Foto: TASR/AP

Hokejisti Seattlu so slovenským útočníkom Tomášom Tatarom zvíťazili v noci na utorok v NHL nad Bostonom 4:3 po samostatných nájazdoch. Jediný úspešný exekútor v rozstrele bol domáci Kailer Yamamoto.

Tatar svoj pokus v druhej sérii nepremenil. Washington stále bez zraneného obrancu Martina Fehérváryho zdolal Ottawu 6:3 a pripísal si štvrté víťazstvo z uplynulých piatich zápasov.

Tatar nastúpil opäť vo štvrtom útoku Seattlu, odohral 10:42 minút a vyslal jednu strelu na bránku. Svoje bodové suchoty natiahol na sedem zápasov. V drese Bruins strelil David Pastrňák dva góly, ku ktorým pridal aj jednu asistenciu. Český krídelník dosiahol jubilejný 700. bod v profiligovej kariére.


 Na triumfe Washingtonu sa dvomi gólmi podieľal Hendrix Lapierre, ktorého Capitals povolali z farmy v Hershey iba v piatok. Nastúpil na svoj prvý zápas po vyše mesiaci. Alexej Protas prispel k víťazstvu gólom a dvomi asistenciami, Beck Malenstyn mal bilanciu 1+1 a Connor McMichael s Anthonym Manthom si zhodne pripísali po dve asistencie.

Tím z hlavného mesta USA naďalej tuho bojuje o play off, na pozíciu Tampy Bay s druhou voľnou kartou stráca šesť bodov. Ottawe nestačili ani gól a dve asistencie Bradyho Tkachuka a Shanea Pinta.

Edmonton si poradil s Los Angeles 4:2 a po troch prehrách sa vrátil späť na víťaznú cestu. Leon Draisaitl, Ryan Nugent-Hopkins a Evan Bouchard pomohli k triumfu zhodne gólom a asistenciu.

Dallas podľahol New Yorku Islanders 2:3 po predĺžení, o víťazstve hostí rozhodol v tretej minúte extra času Bo Horvat. Svoj prvý gól v NHL strelil Logan Stankoven, ktorý pridal aj jednu asistenciu. Útočník Stars, ktorý má slovenské korene, odohral svoj iba druhý zápas v profilige.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport