Na hlavný obsah

NHL: V Minnesote videli diváci 17 gólov, Arizona utrpela bez Ružičku desiatu prehru v rade

Slováci Černák a Tatar sa taktiež netešili z víťazstiev.

NHL: V Minnesote videli diváci 17 gólov, Arizona utrpela bez Ružičku desiatu prehru v rade
Na snímke brankár Calgary Jacob Markstrom a center Oliver Kylington. Foto: TASR/AP

Hokejisti Calgary so slovenským útočníkom Martinom Pospíšilom zdolali v NHL Winnipeg 6:3 a po troch prehrách sa vrátili späť na víťaznú cestu. Jets nepomohol ani hetrik Seana Monahana, posily z Montrealu.

V noci na utorok zasiahli do súťažného diania aj ďalší dvaja Slováci, ktorí takisto nebodovali. Seattle s Tomášom Tatarom podľahol Detroitu 3:4 po predĺžení a Tampa Bay s Erikom Černákom prehrala s Ottawou 2:4.

Divoký výsledok sa zrodil v Minnesote, kde hráči Wild zdolali lídra súťaže Vancouver 10:7. Joel Eriksson Ek a Kirill Kaprizov sa na triumfe podieľali zhodne tromi gólmi a tromi asistenciami.

Monahanov hetrik nestačil, brankár Markström so stým víťazstvom

Nazem Kadri pomohol k výhre Calgary dvomi gólmi a asistenciou, sekundovali mu Jonathan Huberdeau a Andrew Mangiapane (obaja 1+1). Obranca „plameňov“ Oliver Kylington strelil svoj prvý gól od 18. apríla 2022, minulú sezónu vynechal pre problémy s mentálnym zdravím.

Pospíšil nastúpil v druhej formácii Flames, počas 14:33 min. na ľade predviedol štyri bodyčeky. „Úvod zápasu nám príliš nevyšiel, no bojovali sme a na konci prvej tretiny sme dali dôležitý gól. Myslím si, že sme boli lepším tímom proti kvalitnému súperovi,“ uviedol Kadri podľa nhl.com.

Dôležitý podiel na víťazstve mal aj brankár Jacob Markström s 28 úspešnými zákrokmi. V 200. stretnutí dosiahol svoje 100. víťazstvo a je piaty brankár v histórii Flames s takýmto počtom triumfov.

Zároveň sa s 210 víťazstvami vyrovnal Tommymu Salovi na druhom mieste v NHL medzi brankármi narodenými vo Švédsku. Henrik Lundqvist je prvý so 459 triumfami. Monahan dosial druhý hetrik v profiligovej kariére, tri góly strelil v prvej tretine počas 5:17 minút.

„Myslel som si, že robíme všetko dobre. Potom sme im však darovali veľa priestoru v ofenzíve, čo využili. To určite nie je niečo, čo chcete dovoliť súperovi. Stále sme však boli v hre a mali sme šancu. V každom dueli musíme bojovať až do konca,“ povedal Monahan, ktorý strelil štyri góly v šiestich zápasoch za Jets. Zaznamenal najrýchlejší čistý hetrik v histórii organizácie Jets/Atlanta Thrashers.

Tatar až v štvrtej formácii

O víťazstve Detroitu v Seattle (4:3 pp) rozhodol gól obrancu Bena Chiarota v 67. sekunde predĺženia. „Dobrú prácu odviedli Lucas Raymond a Dylan Larkin. ‚Larks‘ ma našiel skvelou bekhendovou prihrávkou a ja som sa len snažil vystreliť,“ konštatoval strelec víťazného gólu.

Red Wings mohli uspieť už po 60 minútach, keď trikrát viedli. Kraken však vždy vyrovnal, dvakrát sa presadil Jared McCann a na 3:3 upravil Jaden Schwartz. Tatar nastúpil proti svojmu bývalému tímu až vo štvrtom útoku a vo štvrtom zápase za sebou nebodoval.

Odohral 9:46 min., vyslal dve strely na bránku a pripísal si mínusku. Kraken prehral po sérii štyroch víťazstiev vo vzájomných zápasoch. „Uplynulých pár duelov bolo pre nás dobrých a ideme správnym smerom. Každý zápas však chcem vyhrať, musíme mať takéto myslenie,“ zhodnotil McCann.

Joseph strelil bývalému zamestnávateľovi dva góly

Ottawa uspela na ľade Tampy Bay 4:2, útočník „senátorov“ Mathieu Joseph strelil svojmu bývalému mužstvu dva góly. „Na tento štadión mám dobré spomienky a zrejme tam mám aj mnoho priateľov. Vždy ste trochu viac motivovaní hrať proti týmto chlapcom. Je úžasné zvíťaziť,“ poznamenal Joseph.

Tim Stützle zaznamenal gól a asistenciu a má na svojom konte 51 bodov (13+38). Nemecký útočník sa stal druhým hráčom Senators, ktorý dosiahol v troch sezónach viac ako 50 bodov pred svojimi 23. narodeninami.

Napodobnil českého krídelníka Martina Havláta, ktorému sa to podarilo ako prvému. Černák odohral 19:47 min so ziskom dvoch mínusových bodov, prezentoval sa aj jednou strelou, troma blokmi, bodyčekom a inkasoval dve trestné minúty za hákovanie.

„Všetci okolo nás v tabuľke zvíťazili, len my nie. Nemôžeme robiť to, že vyhráme jeden, prehráme jeden alebo vyhráme dva a prehráme dva zápasy. To nám nepomôže,“ povedal tréner domácich Jon Cooper.

Ružička za Arizonu nenastúpil

Slovenský útočník Adam Ružička chýbal v zostave Arizony, ktorá podľahla Edmontonu 3:6 a utrpela už desiatu prehru v rade. Center nehral v druhom z uplynulých troch zápasov. Coyotes síce prehrávali 0:1 aj 1:2, no v druhej tretine zaznamenali dva góly a pred treťou časťou viedli. V nej však inkasovali štyrikrát a opäť nedokázali zabodovať.

„Hrali sme s elitným tímom. Nezvládli sme však päť minút a už sme sa nedokázali vrátiť späť do hry. Mali tri šance na skórovanie a všetky využili. Nebolo to o na našom brankárovi. Oni majú kvalitný tím, proti ktorému sa hrá ťažko,“ uviedol Andre Tourigny, tréner Coyotes.

Oilers potiahol za triumfom Leon Draisaitl gólom a dvomi asistenciami. Evan Bouchard mal tri asistencie, Evander Kane dvakrát skóroval a Connor McDavid si pripísal dve asistencie.

„V druhej tretine sme boli trochu pomalí a strávili sme príliš veľa času vo vlastnom pásme. Ak sa nám nedarí, alebo nehráme najlepšie, je to len o to trpezlivosti a nezačať panikáriť. Tento duel bol dobrý príklad,“ priznal Kane.

V Minnesote padlo 17 gólov

V Minnesote boli diváci svedkami „divočiny“, domáci zdolali Vancouver 10:7, hoci prehrávali 1:4 i 2:5. Tretiu tretinu vyhrali 7:2, keď nastrieľali päť gólov v priebehu 5:12 minút.

Okrem Erikssona Ek a Kaprizova (obaja 3+3) sa darilo v drese Wild aj ďalšej dvojici útočníkov. Po štyri body získali Matthew Boldy a Mats Zuccarello (obaja 1+3).

„So všetkými tými gólmi to znie ako zápas kanadskej juniorky. Som si istý, že fanúšikom sa to páčilo, ale neviem, ako to bolo u trénerov,“ vravel Eriksson Ek.

Minnesota v 35. minúte prehrávala o tri góly, no potom využila tri početné výhody o dvoch hráčov a obrat dokonal v presilovej hre 5 na 4 švédsky útočník, ktorý zavŕšil hetrik.

„Bol to zápas hore-dole, ale bolo pre nás dôležité nájsť spôsob, ako vyhrať. Nemyslel som si, že skóre vypovedá o tom, ako sa vyvíja duel. Často sme mali hru pod kontrolou, ale nie výsledok,“ povedal tréner domácich John Hynes.

Najlepší tím súťaže zaváhal druhýkrát za sebou, keď predtým neuspel s Winnipegom. Nepomohol mu ani hetrik J.T. Millera, ktorý pridal aj asistenciu.

„Toto je jeden z tých zápasov, v ktorých si myslím, že môžeme byť spokojní na to, ako sme hrali vo formáte 5 na 5. Podľa mňa sme boli lepší. Bol to trocha zvláštny duel. V presilovke súper potvrdil, že má niekoľko talentovaných hráčov. Nanešťastie sa mu to podarilo dokázať viackrát,“ uviedol Miller.

Toronto zvíťazilo štvrtýkrát v rade

Boston triumfoval nad Dallasom 4:3 po nájazdoch, o víťazstve domácich rozhodol v deviatej sérii rozstrelu Charlie McAvoy. Bruins uspeli po predchádzajúcich štyroch prehrách.

Hráči Toronta potvrdili parádnu fazónu a zvíťazili vo štvrtom stretnutí za sebou, keď uspeli na ľade St. Louis 4:2. Auston Matthews strelil svoj 49. gól v sezóne. William Nylander skóroval v oslabení a Mitchell Marner zaznamenal tri asistencie za Maple Leafs.


Anaheim triumfoval na ľade Buffala 4:3. V drese Ducks zaznamenali po tri body Troy Terry (1+2) a Mason McTavish (0+3). Hostia uspeli v druhom z uplynulých troch duelov.

Výrazný podiel mal na tom aj Frank Vatrano, ktorý strelil dva góly. Brankár John Gibson predviedol 34 úspešných zákrokov. Buffalo napriek jasnej streleckej prevahe (37:15) prehralo vo štvrtom z predchádzajúcich šiestich stretnutí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport