Na hlavný obsah

Slafkovský bodoval ôsmy zápas v rade, vylepšil si tak svoj klubový rekord

Ani jeho asistencia však nepomohla Montrealu v noci zvíťaziť.

Slafkovský bodoval ôsmy zápas v rade, vylepšil si tak svoj klubový rekord
Slovenský hokejista Juraj Slafkovský. Foto: SITA/Graham Hughes/The Canadian Press via AP

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský si pripísal asistenciu, no Montreal prehral v noci na nedeľu (18. 2.) v NHL doma s Washingtonom 3:4.

Najvyššie draftovaný hráč roku 2022 bodoval v ôsmom stretnutí v sérii a opäť vylepšil svoj klubový rekord v počte zápasov s bodom v tínedžerskom veku. V akcii bolo dokopy päť Slovákov, z víťazstva sa tešil len tím Martina Fehérváryho Washington, ale slovenský obranca sa zranil v prvom striedaní a úspech tímu si neužil.

Slafkovský prihral Nickovi Suzukimu, ktorý v 50. minúte vyrovnal v presilovke na 3:3. Víťazný gól Washingtonu však strelil v 52. minúte Alexej Protas.

V drese hostí nastúpil v prvej obrane Martin Fehérváry, no odohral iba jeden a pol minúty a pre zranenie v dolnej časti tela zo stretnutia odstúpil. Slovenský obranca sa zranil v prvom striedaní, Capitals tak takmer celý duel hrali s piatimi zadákmi.

“Neviem rozsah zranenia, ale je možné, že nejaký čas vynechá,” povedal pre nhl.com na margo Fehérváryho zranenia tréner Spencer Carbery.

Pozrite si zo záznamu ako Juraj Slafkovský prihral Nickovi Suzukimu, ktorý strelil dorovnávajúci gól:

Kariérne maximum Slafkovského

Slafkovský odohral až 23 minút a 52 sekúnd, čím si vytvoril kariérne maximum. Počas zápasu hýril aktivitou, keď na súperovu bránku vyslal sedem striel.

Slafkovský sa stal len štvrtým hráčom narodeným mimo Severnej Ameriky, ktorý v tínedžerskom veku bodoval aspoň v ôsmich dueloch za sebou.

Pred ním to dokázali Patrik Laine (15 a 8 v sezóne 2017-18), Andrej Svečnikov (11 a 9 v 2019-20) a Radek Dvořák (8 v 1996-97).

Nemec nebodoval

Šimon Nemec odohral svoj prvý zápas v NHL pod holým nebom a jeho New Jersey zdolalo pred 70 328 divákmi na MetLife Stadium v East Rutherforde “letcov” z Philadelhie 6:3.

Slovenský obranca nebodoval, na ľade strávil takmer 21 a pol minúty, zaznamenal jednu strelu a dve trestné minúty. Po dva góly strelili Nico Hischier a Nathan Bastian, brankár Nico Daws zlikvidoval 45 striel. Aj Flyers mali dvojgólového strelca, bol ním Owen Tippett. Na tom istom štadióne sa bude hrať v nedeľu duel medzi newyorskými tímami Islanders a Rangers (21.00 h SEČ).

Tampa Bay prehrala vo floridskom derby s Panthers vysoko 2:9. Po štyri body zaznamenali Matthew Tkachuk a Sam Bennet (obaja 2+2). “Panteri” vyhrali vonku jedenástykrát za sebou a sú len jedno víťazstvo na ľade súpera od vyrovnania rekordnej série NHL, ktorú držia Detroit Red Wings (2005-06) a Minnesota Wild (2014-15).

Slovenský obranca v službách Lightning odohral 15 a pol minúty, zaznamenal mínusový bod a až 19 trestných minút. Najskôr mal dva menšie tresty a v tretej tretine sa pobil s Jonahom Gadjovichom a inkasoval trest na 5+10 minút.

V akcii bol aj Martin Pospíšil, ale jeho Calgary vyšlo doma naprázdno a prehralo s Detroitom 0:5. Slovenský útočník odohral 13 minút, mal mínusový bod a trikrát vystrelil na bránku Red Wings. Zaznamenal až šesť bodyčekov a aj šesť trestných minút.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport