Na hlavný obsah

Slováci v príprave proti Švajčiarsku, Nemecku, ČR, Poľsku aj USA

Až šesť duelov odohrajú na domácom ľade.

Slováci v príprave proti Švajčiarsku, Nemecku, ČR, Poľsku aj USA
Na snímke slovenskí hokejoví reprezentanti. Foto: TASR - Martin Baumann

Slovenská hokejová reprezentácia odohrá pred MS v Česku (10. – 26. mája) osem prípravných duelov. Postupne sa stretne v dvojzápasoch so Švajčiarskom, Nemeckom a Českom, pred šampionátom nastúpi aj proti Poľsku a USA. Informoval o tom portál hockeyslovakia.sk.


Slováci odštartujú prípravu dvoma stretnutiami Kaufland Challenge proti Švajčiarsku (11. a 12. apríla). Ďalší týždeň odohrajú dvojzápas s Nemeckom v Kaufbeurene (18. apríla) a Augsburgu (20. apríla).

Zvyšné štyri stretnutia odohrajú už len na domácich klziskách. Proti Česku nastúpia 26. a 27. apríla. V závere prípravy absolvujú zápasy proti nováčikovi elitnej kategórie Poľsku (3. mája) a v generálke na šampionát ich čakajú Američania (7. mája).

„Sme radi, že sa nám podarilo dohodnúť kvalitných súperov, ktorí nás dostatočne preveria pred svetovým šampionátom. Švajčiari a Nemci sú už tradičnými účastníkmi medailových bojov, Česi sú náročným súperom v akejkoľvek zostave. V poslednom prípravnom zápase, tri dni pred samotnými MS, nastúpime aj s USA v najsilnejšej možnej zostave a bude to nielen kvalitná previerka, ale aj skvelé hokejové divadlo pre slovenských fanúšikov,“ uviedol generálny manažér slovenskej reprezentácie a prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan.

Dejiská jednotlivých domácich duelov sú zatiaľ v štádiu riešenia. Zväz bude o nich a o spustení predaja vstupeniek informovať v dohľadnej dobe.

„Sme v rokovaní s jednotlivými zimnými štadiónmi a ich správcami. Prihliadať musíme, samozrejme, aj na play off Tipos extraligy. Naším cieľom je však opäť dostať reprezentačný hokej do viacerých kútov Slovenska,“ dodal Šatan.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport