Na hlavný obsah

Našťastie sa nikomu nič nestalo: Lietadlo pri vzlete narazilo do svetiel, po hodine vo vzduchu pristálo s dierou v trupe

Nikomu sa nič vážne nestalo.

Našťastie sa nikomu nič nestalo: Lietadlo pri vzlete narazilo do svetiel, po hodine vo vzduchu pristálo s dierou v trupe
Na snímke poškodené lietadlo, ktoré pri štarte narazilo do osvetlenia. Foto: FB/A Fly Guy's Cabin Crew Lounge

V nedeľu (18. 2.) v noci lietadlo Embraer 195 spoločnosti Air Serbia, ktorého let prevádzkovali aerolinky Marathon Airlines, utrpelo vážne škody po tom, ako počas vzletu narazilo do svetiel. Akoby zázrakom sa mu po náraze podarilo vzlietnuť a po hodine núdzovo pristáť, informoval portál businessinsider.com.

Podľa tamojších médií spôsobila incident, nesprávna vzletová pozícia na dráhe, čo viedlo k tomu, že lietadlo prešlo cez dráhu a narazilo do stožiarov približovacieho osvetlenia protiľahlej dráhy skôr, ako piloti stihli lietadlo zdvihnúť, informovala na sociálnej sieti stránka A Fly Guy’s Cabin Crew Lounge.

Piloti letu do Düsseldorfu zastavili stúpanie a leteli s lietadlom v bezpečnej výške. Potom pristáli späť na belehradskom letisku Nikolu Teslu v Srbsku. Dôsledkom incidentu nedošlo k žiadnym vážnym zraneniam.

Na záberoch, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach je vidieť poškodenie lietadla, vrátane diery v jeho trupe.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet