Na hlavný obsah

Na cestujúcu začali z priestoru pre batožinu padať veľké červy, lietadlo sa muselo vrátiť

Cestujúci následne museli použiť iný let.

Na cestujúcu začali z priestoru pre batožinu padať veľké červy, lietadlo sa muselo vrátiť
Lietadlo leteckej spoločnosti Delta. Foto: Profimedia

Lietadlo spoločnosti Delta smerujúce do amerického Deitroitu sa muselo po štarte vrátiť do Amsterdamu. Dôvod je bizarný. Z priestoru pre batožinu nad hlavami cestujúcich vyliezali veľké červíky.

Cestujúci následne museli použiť iný let, lietadlo museli vydezinfikovať. O prípade informoval český spravodajský portál novinky.cz.

Keď začali červíky z batožiny vyliezať, bolo lietadlo už približne hodinu vo vzduchu a prelietalo ponad Britské ostrovy. Veľké červy padali na jednu cestujúcu.

„Ja a moja rodina sme boli v rade priamo pred červami. Pani za nami povedala palubnému personálu, že má na hlave červy,“ napísal jeden z cestujúcich podľa denníka The New York Post.

Philip Schotte sedel vedľa ženy, na ktorú malé živočíchy padali. „V jednom momente som ju videl, ako si utiera červíky zo sedadla kúskom papiera. Bola veľmi vystrašená,“ citovala ho holandská tlačová agentúra ANP.

Pasažierom poskytli kompenzáciu

Spolu so ženou informovali palubný personál. „Cestujúci reagovali vystrašene a pomocou bateriek na mobilných telefónoch skontrolovali, či sa okolo nich neplazia červy,“ povedal Schotte.

Červy sa na palubu dostali v pokazenej rybe, ktorú prevážal jeden z cestujúcich. Posádka údajne cestujúceho, ktorému batožina patrila identifikovala a zadržala ho.

Letecká spoločnosť sa vo vyhlásení cestujúcim ospravedlnila, že ich cestu prerušili z dôvodu nesprávne zabalenej príručnej batožiny. Pasažierom ako kompenzáciu darovala osemtisíc leteckých míľ, izbu v hoteli a poukazy na jedlo.

Lietadlo sa vrátilo a kvôli čisteniu ho vyradili z prevádzky. Cestujúcim zaistila letecká spoločnosť najbližší voľný let. Problémovú batožinu zlikvidovali.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet