Na hlavný obsah

Veľkú drámu museli rozlúštiť až penalty, Žilinčania po heroickom výkone podľahli Kodani

Futbalisti Žiliny súpera v hre prestrieľali.

Veľkú drámu museli rozlúštiť až penalty, Žilinčania po heroickom výkone podľahli Kodani
Na snímke sprava Mário Sauer (Žilina), Cornelius Olsson a brankár Oscar Buur (obaja Kodaň). Foto: TASR - Daniel Stehlík

Futbalisti MŠK Žiliny nepostúpili do štvrťfinále mládežníckej Ligy majstrov. Osemfinálový duel proti dánskemu FC Kodaň museli pod Dubňom po remíze 1:1 v riadnom hracom čase rozlúštiť až pokutové kopy.

V nich uspeli hostia, ktorí premenili všetky štyri pokusy. Žilinčania nepremenili dva pokusy zo štyroch. Kodaň sa vo štvrťfinále predstaví na ihrisku lepšieho zo súboja medzi Salzburgom a Nantes.

Jediný presný zásah Šošonov v hre padol v 10. minúte z kopačky Maria Sauera. Stretnutie na vypredanom žilinskom štadióne sledovalo 10786 divákov.

MŠK Žilina – FC Kodaň 1:1 (1:1) – 2:4 v rozstrele

Góly: 10. Sauer – 6. Chiakha. Rozhodovali: Kooij – Inia, Fikkert (všetci Hol.), ŽK: Oravec – Olsson, 23. Höjer.

Žilina: Badžgoň – Mynář, Jaššo, Oravec – Hranica (76. Pališčák), Šamaj (89. Stručka), Drame (66. Atanasijevič), Badjie – Kóša (76. Pekelský), Sauer, Vaľko

Kodaň: Gadebeerg Buur – Bidstrup, Olsson, Halsgaard (90.+5 Glindtvad), Blicher – Németh, Birch, Höjer (85. Tchicamboud) – Chiakha, Höjlund (69. Jönsson), Gudmundsson (69. Risnaes)

  Zápas mal v úvode veľmi rýchly spád. Už v prvej minúte prenikol do šestnástky Sauer, ktorého obranca Kodane fauloval, no domáci útočník penaltu nepremenil. Trest prišiel v 6. minúte, keď sa presadil Chiakha, no Sauer o štyri minúty odčinil svoje zaváhanie z úvodu a strelou k žrdi vyrovnal.

Od toho momentu bol v útoku nebezpečnejšia Žilina, ktorá mohla ísť do vedenia v 17. minúte i v závere polčasu, no šance nevyžila. V úvodnej polovici Žilinčania prestrieľali súpera 11:2 a v druhej mali rovnakú prevahu, no nedokázali prekonať brankára Gadebeerga Buura.

Neuspeli Kóša, Šamaj, Vaľko a niekoľkokrát ani Sauer. V rozstrele nakoniec prehrali 2:4, keď skórovali všetci hráči Kodane, na druhej strane nedali Vaľko a Atanasijevič.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport