Na hlavný obsah

Za krádež obrovskej zbierky kartičiek s pokémonmi potrestal francúzsky súd troch mužov

Okradnutý muž budoval svoju zbierku desať rokov.

Za krádež obrovskej zbierky kartičiek s pokémonmi potrestal francúzsky súd troch mužov
Ilustračná snímka. Foto: TASR/CÚ

Za krádež tisícok kartičiek s pokémonmi poslal súd vo Francúzsku troch mužov do väzenia. Jedného z nich na dva roky nepodmienečne. Trojica posilnená alkoholom vlani v polovici marca vnikla do bytu muža, ktorý zbiera kartičky s postavičkami z videohier, zbila ho a zberateľské karty odniesla vo vreckách na odpad, píše agentúra AFP.

Zberateľských kariet však bolo 100-tisíc a zlodeji ich odnášali v takmer 20 vreciach. Papierové karty boli také ťažké, že sa niektoré vrecia pretrhli a pokémoni sa vysypali na ulicu. Keďže zlodeji pri čine nemali rukavice, polícia ich za pomoci odtlačkov prstov z nájdených kariet vypátrala a zadržala.

Okradnutý muž svoju zbierku budovanú desať rokov ohodnotil na 100-tisíc eur. „Všetko, čo som v živote zarobil, som investoval do zbierky. Vášniví zberatelia s kolekciou, ako je tá moja, by sa dali spočítať na prstoch jednej ruky,“ povedal o svojej pýche okradnutý muž. Po krádeži navštevuje psychológa.

Dvadsaťjedenročný muž, ktorý okradnutého držal na zemi a mlátil ho, aby z neho dostal informácie o zbierke, dostal na súde v Rennes dvojročný nepodmienečný trest. Druhý páchateľ, 32-ročný Albánec, si rok odpyká za mrežami a ďalší rok strávi v podmienke za naloženie kradnutých kariet do prenajatého auta.

Tretí páchateľ, ktorý časť lupu vyzdvihol v garáži, dostal osemmesačnú podmienku. Väčšinu odcudzených kariet sa polícii dodnes nepodarilo dohľadať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet