Na hlavný obsah

Za odstúpením A. Danka z prezidentských volieb môže byť podľa politológa sekundárny zámer, ktorý súvisí s P. Pellegrinim

Politológ Jozef Lenč komentoval krok Andreja Danka.

Za odstúpením A. Danka z prezidentských volieb môže byť podľa politológa sekundárny zámer, ktorý súvisí s P. Pellegrinim
Na snímke zľava Andrej Danko (SNS) a Štefan Harabin. Foto: TASR/Jaroslav Novák, Jakub Kotian

Líder SNS Andrej Danko sa v pondelok (18. 3.) oficiálne vzdal kandidatúry na prezidenta a podporu vyjadril kandidátovi Štefanovi Harabinovi. Obsah aj výsledok tlačovej konferencie Danka a Harabina sa dal očakávať, myslí si politológ Jozef Lenč. Cieľom strany SNS môže byť podľa neho aj zámer, aby sa Peter Pellegrini nestal prezidentom.

„Bolo zrejmé, aj z prieskumov verejnej mienky, navzdory tomu, ako sa voči nim vyjadroval jeden z kandidátov, že Andrej Danko by v aktuálnych prezidentských voľbách utrpel veľké fiasko, a tak sa snaží z tejto situácie vykorčuľovať,“ vyjadril sa Jozef Lenč.

Podľa politológa ide pravdepodobne o „sekundárny zámer“ strany SNS, a to, aby sa Peter Pellegrini nestal prezidentom SR. Dodal, že Andrej Danko zároveň pochopil, že s podporou nižšou ako jedno percento sa voľby nedajú vyhrať.

Ak Štefan Harabin odmietne v druhom kole prezidentských volieb podporiť Petra Pellegriniho, nemusí sa stať prezidentom, podotkol politológ. „V prípade, že by Hlas-SD získal post prezidenta, tak by to na jednej strane znamenalo, že by sa vláda nemala voči komu vymedzovať v rámci slovenskej politiky, okrem opozície, čo nie vždy musí stačiť,“ poznamenal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko