Na hlavný obsah

Calzona oznámil nomináciu Slovenska, povolal aj dlho skloňované meno

Slováci sa v príprave predstavia proti Rakúsku a Nórsku.

Calzona oznámil nomináciu Slovenska, povolal aj dlho skloňované meno
Na snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona. Foto: TASR

V nominácii trénera Francesca Calzonu na prípravné zápasy slovenskej futbalovej reprezentácie proti Rakúsku a Nórsku figuruje aj Aleksandar Čavrič. Srbský útočník už od novembra 2022 žiadal o zisk slovenského občianstva. Okrem neho sú v kádri aj ďalší dvaja nováčikovia Tomáš Rigo a Tomáš Nemčík.

Slováci nastúpia v sobotu 23. marca v Bratislave proti Rakúsku a v utorok 26. marca v Osle proti domácemu výberu. „Riga sme sledovali dlhšie, je to mladý chalan a pravidelne hráva. Potrebujeme sa zamerať ma mladých, lebo európskym šampionátom sa pre nás život nekončí. Nemčíka sme už raz povolali, vtedy nenastúpil, teraz začína pravidelne hrávať a preto sme ho nominovali. Čavriča sledujeme dlhšie a čakali sme, kedy sa mu vybavia potrebné dokumenty. Zväz urobil dobrú prácu. Aleksandar chcel reprezentovať Slovensko, mal by sa v najbližších dňoch presunúť na Slovensko a prevziať si papiere. Myslím si, že by nám mohol pomôcť,“ uviedol Calzona na stredajšej tlačovej konferencii.


Japonská liga sa však hrá aj súbežne s ME a v tomto prípade mohla nastať nejasná situácia. „S klubom sme nehovorili, je to oficiálny termín. To je pre nás smerodajné a musí to rešpektovať aj klub. Urobili sme všetko, aby Aleksandar mohol reprezentovať Slovensko,“ dodal Calzona.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport