Na hlavný obsah

Maturita zo slovenčiny: Vyskúšajte si test

Maturanti majú za sebou prvý deň písomných maturít.

Maturita zo slovenčiny: Vyskúšajte si test
Testy písomných maturít zo slovenského jazyka a literatúry. Foto: TASR/Dano Veselský

V utorok sa pre 41-tisíc maturantov začali písomné maturity. Testovanie odštartovalo v utorok doobeda externou časťou – testom. Vyskúšať si ho môžete tu:

Po prestávke pokračovali maturanti slohovou prácou, na výber dostali štyri témy. Zvoliť si mohli charakteristiku, rozprávanie, úvahu, slávnostný prejav. Kompletné znenie tém nájdete v článku uvedenom nižšie.

Testovanie maturantov potrvá do piatka (15. 3.), zúčastní sa ho viac ako 41-tisíc žiakov. Ich vedomosti budú overovať zo slovenského jazyka a literatúry, cudzieho jazyka a matematiky.

Žiaci maďarskej a ukrajinskej národnosti budú testovaní aj z ich materinského jazyka. Slohové práce zo slovenského jazyka a literatúry písalo celkovo 38-tisíc žiakov.

Maturantov budú v stredu (13. 3.) testovať aj z cudzích jazykov, budú písať externý test a slohovú prácu z vybraného povinného cudzieho jazyka na úrovni B1 alebo B2. Žiaci bilingválnych stredných škôl budú testovaní z druhého vyučovacieho jazyka na úrovni C1.

Maturitné skúšky budú vo štvrtok (14. 3.) pokračovať testom z matematiky, ktorý absolvuje vyše 5 300 žiakov.

Maturitný týždeň uzavrú v piatok (15. 3.) externý test a slohová práca zo slovenského jazyka a slovenskej literatúry a z ukrajinského jazyka a literatúry pre žiakov zo škôl národnostných menšín.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko