Na hlavný obsah

Milan Náhlik: Nemôžem byť prezidentom všetkých ľudí

V relácii Rádia Slovensko Z prvej ruky - špeciál hovoril aj o svojom postoji k EÚ a NATO.

Milan Náhlik: Nemôžem byť prezidentom všetkých ľudí
Na snímke prezidentský kandidát Milan Náhlik. Foto: RTVS

Prezidentský kandidát Milan Náhlik v relácii Rádia Slovensko Z prvej ruky – špeciál hovoril o svojej motivácii kandidovať na prezidenta, ale aj o svojom postoji k Európskej únii (EÚ) a Severoatlantickej aliancii (NATO).

Náhlik uviedol, že kandiduje s cieľom ponúknuť občanom vo voľbách politicky neexponovanú alternatívu. Doplnil však, že nemôže byť prezidentom všetkých ľudí. „Odo mňa nikto nemôže chcieť, aby som bol prezidentom, napríklad, obhajcov pedofílie alebo sexuálnych násilníkov. Chcem byť prezidentom všetkých slušných ľudí,“ skonštatoval v RTVS.

Podľa Náhlika by Slovensko mohlo odísť z EÚ. Únia podľa neho v dnešnej dobe už neplní to, čo si predsavzala v čase jej vzniku. Myslí si, že sa už nepokúša o rovnocennosť štátov. Rovnaký názor má aj na NATO. Obhajoval to geopolitickou situáciou, keďže si myslí, že Aliancia by mohla v prípade eskalácie vojny na Ukrajine do konfliktu zatiahnuť aj Slovensko.

Ak by to bolo na ňom, Slovákom, ktorí by chceli bojovať na Ukrajine, by to neumožnil. Prezidentka SR Zuzana Čaputová a prezident ČR tento súhlas udelili.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko