Na hlavný obsah

Na pozemok Zuzany Čaputovej v Pezinku sa vlámala žena, polícia ju zadržala

Polícia začala tento bezpečnostný incident vyšetrovať.

Na pozemok Zuzany Čaputovej v Pezinku sa vlámala žena, polícia ju zadržala
Prezidentka Zuzana Čaputová. Foto: TASR/Jaroslav Novák

V noci z nedele na pondelok (4. 3.) sa neznáma žena vlámala na dvor prezidentky SR Zuzany Čaputovej v Pezinku.

Preskočila plot a vnikla na pozemok domu, v ktorom býva hlava štátu aj so svojou rodinou. Na mieste zasahovalo množstvo vyšetrovateľov.

Bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff uviedol, že polícia v súvislosti s incidentom zadržala 25-ročnú ženu.

„Keďže zadržaná žena sa správala nepríčetne a javila známky požitia alkoholu, prípadne omamných a psychotropných látok, bola na miesto privolaná rýchla zdravotnícka pomoc, ktorá ženu následne previezla do jednej z nemocníc,“ priblížil Szeiff.

Podotkol, že po príchode polície zistili, že ženu na osobnej slobode obmedzili pracovníci Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií.

„Objasňovaním ďalších okolností tohto prípadu sa zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Pezinku,“ doplnil hovorca.

Incident potvrdil aj hovorca prezidentky Martin Strižinec. „V nočných hodinách neznáma žena preskočila plot a dostala sa na pozemok domu, v ktorom býva prezidentka Zuzana Čaputová. Okamžite zasiahla ochranka, ktorá ženu spacifikovala. Polícia začala tento bezpečnostný incident vyšetrovať,“ uviedol s tým, že Zuzana Čaputová a jej rodina sú v poriadku.

Pozrite si reakcie hovorcu prezidentky Martina Strižinca a policajného hovorcu Michala Szeiffa, ktoré odzneli v Správach RTVS:

Úrad pre ochranu vylúčil pochybenie

Úrad pre ochranu ústavných činiteľov (ÚOÚČ) a diplomatických misií rezortu vnútra nezlyhal ani nepochybil pri ochrane domu prezidentky Zuzany Čaputovej. Uviedol to tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR.

„Môžeme potvrdiť, že túto noc došlo k spomínanému incidentu a policajti ÚOÚČ a diplomatických misií MV SR zaistili narušiteľku ihneď po preskočení plotu v areáli pred domom prezidentky. Ona ani jej dcéry neboli ohrozené ani neprišli do kontaktu s uvedenou osobou,“ priblížil rezort. MV sa viac k udalosti z bezpečnostných a taktických dôvodov nemôže vyjadrovať.

Zároveň poukázalo na to, že aj pre takéto incidenty je dôležité, aby mali traja najvyšší ústavní činitelia pridelené štátne rezidencie, ktoré by zabezpečovali adekvátnu úroveň ochrany.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko