Na hlavný obsah

NHL: Regenda zvíťazil pri sezónnej premiére v drese Ducks, Matthews spečatil triumf Toronta

Matthews si upevnil pozíciu najlepšieho strelca súťaže.

NHL: Regenda zvíťazil pri sezónnej premiére v drese Ducks, Matthews spečatil triumf Toronta
Tim Stutzle (18) z Ottawy Senators sa pohybuje s pukom pod tlakom Glenna Gawdina (42) a Pavla Regendu (40) z Anaheimu Ducks. Foto: TASR/AP

Slovenský hokejista Pavol Regenda odohral za Anaheim prvý zápas v sezóne. Ducks zvíťazili v noci na štvrtok (7. 3.) v NHL nad Ottawou 2:1.

Regenda strávil na ľade 12:15 min a na bránku Senators vyslal jednu strelu. Toronto zdolalo Buffalo 2:1 po predĺžení, o triumfe Maple Leafs rozhodol Auston Matthews.

Regendu povolali do prvého tímu Anaheimu po tom, čo vedenie „káčerov“ vymenilo do Edmontonu Adama Henriqueho a Sama Carricka.

Vlani odohral za Anaheim 14 duelov a získal tri body za gól a dve asistencie. V tomto ročníku pôsobil na farme San Diego Gulls v AHL, kde absolvoval 38 zápasov, strelil 16 gólov a pridal 13 asistencií.

Matthews vsietil proti Buffalu 54. gól v sezóne a upevnil si pozíciu najlepšieho strelca súťaže. Americký útočník sa presadil 40 sekúnd pred koncom extra času.

Colorado zvíťazilo nad Detroitom 7:2, Nathan MacKinnon si pripísal na konto gól a tri asistencie. Na konte má už 109 bodov.

Výsledky zápasov NHL

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport