Na hlavný obsah

Patrik Dubovský: Pohrozil by som prezidentovi Putinovi, aby sa do dvoch týždňov vypratal z Ukrajiny

V relácii RTVS Interview :24 - špeciál tiež hovoril o tom, že by sme sa nemali báť názorovej inakosti.

Patrik Dubovský: Pohrozil by som prezidentovi Putinovi, aby sa do dvoch týždňov vypratal z Ukrajiny
Patrik Dubovský v relácii RTVS Interview :24 - špeciál. Foto: RTVS

Prezidentský kandidát Patrik Dubovský by chcel na Slovensku rozprúdiť diskusiu o konzervativizme, ktorá je podľa neho nedostatočná. V relácii RTVS Interview :24 – špeciál povedal, že by rád prispel k víťazstvu kandidáta, ktorý by bol oponentom vládnej koalície.

Jeho cieľom v týchto voľbách je vábiť konzervatívneho voliča k volebným urnám. Považuje sa za umierneného konzervatívca. „Politika ja vážna oblasť, kde by mali byť rešpektované niektoré hodnoty, ktoré sú vyskúšané a prospešné pre spoločnosť. Konzervatívne hodnoty neškodia spoločnosti,“ vyhlásil Dubovský.

Nemali by sme sa podľa neho báť názorovej inakosti a mali by sme vedieť počúvať jeden druhého. V pozícii prezidenta by zákon o registrovaných partnerstvách nepodpísal. „Mali by sme otvorene a citlivo diskutovať so všetkými ľuďmi, pre ktorých je táto téma dôležitá. Musíme hovoriť o odstránení nenávisti, ľudia by sa mali mať medzi sebou radi,“ uviedol.

Dôležitý je pre neho “personalizmus, ktorý presadzuje aj pápež František.“ Myslí si, že všetci ľudia majú rovnakú hodnotu. „Konzervatívci majú pocit nadriadenosti a povyšovania sa. Musíme si vstúpiť do svedomia,“ skonštatoval v RTVS.

Vyjadril sa aj k menšinám, ktorým sa treba viac venovať. „Nie sú o nič horší. Musia mať rovnaké podmienky na vstup do práce. Rómska menšina je veľmi zanedbávaná,“ usúdil.

Zahraničná politika

Členstvo Slovenska v NATO vníma ako dôležité, mali by sme byť aktívnejším členom. Na obranu by prispel o desať percent HDP viac. „Viac by som vysielal vojakov do zahraničných misií, prospelo by im to,“ povedal. Pri téme vojny na Ukrajine označil Rusko ako “darebácky štát“.

Slovensko by malo podľa neho viac vojenský pomáhať nášmu susedovi. „Pohrozil by som prezidentovi Putinovi, aby sa do dvoch týždňov vypratal z Ukrajiny. Aby pristúpili k rokovaniu. Budú sa musieť potrestať vojnové zločiny Ruska na Ukrajine,“ opísal, ako by postupoval pri riešení vojny.

Uviedol, že politici majú veľkú zodpovednosť za stav polarizácie spoločnosti. Myslí si, že by mali prinášať pokoj a riešenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko