Na hlavný obsah

Počet obetí teroristického útoku na predmestí Moskvy znova vzrástol

Vladimir Putin zaželal zraneným skoré uzdravenie.

Počet obetí teroristického útoku na predmestí Moskvy znova vzrástol
Policajti hliadkujú okolie budovy koncertnej sály Crocus City Hall v západnej časti Moskvy. Foto: TASR/AP

Počet obetí piatkového (22. 3.) teroristického útoku v Krasnogorsku pri Moskve vzrástol na 115, uviedol v sobotu podľa tlačových agentúr Vyšetrovací výbor, ktorý v Rusku zohráva úlohu federálnej kriminálnej ústredne. Predchádzajúca bilancia dosahovala 93 obetí, výbor však varoval, že počet mŕtvych ešte stúpne. Ďalšie obete boli podľa vyšetrovateľov nájdené pri rozoberaní trosiek vyhorenej koncertnej siene.

„Na mieste teroristického útoku v Krokus City Hall pri Moskve sme pri rozoberaní trosiek našli ďalšie telá. Takýmto spôsobom počet mŕtvych v tejto chvíli predstavuje 115 ľudí, „uviedol výbor podľa agentúry TASS.

Pátranie ďalej pokračuje, podľa gubernátora oblasti potrvajú práce na mieste niekoľko dní. Príčinami smrti boli podľa predbežných údajov strelné zranenia a otravy splodinami horenia, uviedli už skôr vyšetrovatelia.

Do koncertnej sály Crocus City Hall vpadli v piatok večer pravdepodobne piati muži ozbrojení automatickými zbraňami a granátmi. Na mieste zabili podľa úradov najmenej 60 ľudí a 100 zranili.

Z budovy hlásili výbuchy a zachvátil ju rozsiahly požiar. K zodpovednosti za útok sa prihlásila militantná organizácia Islamský štát.

Riaditeľ ruskej tajnej služby FSB Alexander Bortnikov informoval ruského prezidenta Vladimira Putina o zadržaní jedenástich osôb vrátane štyroch priamych podozrivých z útoku. Informovala o tom tlačová agentúra TASS s odvolaním sa na Kremeľ.

Putinove želanie zraneným

Vladimir Putin zaželal zraneným obetiam krvavého útoku skoré uzdravenie, uviedla v sobotu po stretnutí s Putinom podpredsedníčka ruskej vlády Tatiana Golikovová. Informovala o tom agentúra AFP.

„Prezident zaželal všetkým skoré uzdravenie a vyjadril vďaku lekárom,“ ruské tlačové agentúry citovali Golikovovú. Putin sa k útoku zatiaľ verejne nevyjadril.

Ruský prezident v sobotu rokoval so šéfmi orgánov činných v trestnom konaní a záchranných zložiek. Putin prijal správy od šéfa Federálnej bezpečnostnej služby Ruskej federácie (FSB), Vyšetrovacieho výboru, Národnej gardy a ministrov vnútra a zdravotníctva, informovali ruské tlačové agentúry s odvolaním sa na Kremeľ.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet