Na hlavný obsah

Vodič (33) v Poľsku vrazil do ľudí zámerne, potvrdila prokuratúra. Medzi zranenými sú aj deti

Polícia ho krátko po incidente zadržala.

Vodič (33) v Poľsku vrazil do ľudí zámerne, potvrdila prokuratúra. Medzi zranenými sú aj deti
Záchranné zložky zasahujú na mieste nehody v poľskom Štetíne. Foto: X/Michał Horbaczewski

Vodič, ktorý v piatok (1. 3.) v poľskom meste Štetín spôsobil zranenia viacerým ľuďom, vrazil do skupiny osôb úmyselne, uviedli v sobotu (2. 3.) s odvolaním sa na prokuratúru poľská agentúra PAP a spravodajská stanica TVN24.

Prokuratúra už vzniesla proti 33-ročnému poľskému občanovi obvinenia z pokusu o zabitie väčšieho počtu ľudí a úmyselné spôsobenie katastrofy.

Muž najprv v plnej rýchlosti narazil do skupiny ľudí na námestí Rodla a o niečo neskôr spôsobil haváriu viacerých áut na ulici Aleja Wyzwolenia.

Poľské úrady medzitým upravili počet zranených z 19 na 20, pričom medzi zranenými je aj šesť detí.  Muž najprv v plnej rýchlosti narazil do skupiny ľudí na námestí Rodla v Štetíne a o niečo neskôr spôsobil haváriu viacerých vozidiel na ulici Aleja Wyzwolenia, v dôsledku čoho utrpelo zranenia ešte viac ľudí.

Vek zranených sa podľa úradov pohybuje od piatich do 62 rokov. Šesť z nich je v „kritickom“ alebo „vážnom“ stave, citovali médiá predstaviteľov nemocnice.

 Tamojšia polícia už v piatok vo večerných hodinách uviedla, že páchateľ pochádzajúci zo Štetína je už štyri roky v starostlivosti psychiatrov, píše agentúra DPA.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet