Na hlavný obsah

Premiér Fico spravil za päť mesiacov zo Slovenska čiernu dieru Európy, vyhlásil M. Šimečka

Reagoval na rozhodnutie českej vlády.

Premiér Fico spravil za päť mesiacov zo Slovenska čiernu dieru Európy, vyhlásil M. Šimečka
Podpredseda NR SR Michal Šimečka (PS). Foto: TASR/Jaroslav Novák

„Vladimírovi Mečiarovi trvalo päť rokov, kým zo Slovenska spravil čiernu dieru na mape Európy, Robert Fico ho dokázal dobehnúť za päť mesiacov,“ uviedol v písomnom stanovisku podpredseda parlamentu Michal Šimečka (PS). Reagoval tým na české rozhodnutie ukončiť medzivládne konzultácie so SR.

Na ukončenie medzivládnych konzultácií reagovala na sociálnej sieti aj prezidentka Zuzana Čaputová. Uviedla, že keď hodnotovo oslabíme zahraničnú politiku, môžeme strácať priateľov.

Je jej ľúto, že sa to deje. Zo svojej pozície sa bude naďalej snažiť upevňovať vzťahy medzi Slovenskom a Českom. Opozícia tvrdí, že chápe rozhodnutie českej vlády. Koalícia zas oponuje.

Pozrite si reakcie prezidentky, opozičných aj koaličných poslancov:

„Ja sa vôbec nečudujem pánovi Fialovi, že odmieta kolaborovať s človekom, ktorý kolaboruje s vrahmi. Ficov minister zahraničných vecí si podáva ruku s Lavrovom, asistentom vraha Putina,“ uviedol poslanec Igor Matovič (hnutie Slovensko).

„Ak Česká vláda nechce, aby medzi českou a slovenskou vládou boli spoločné rokovania, ja osobne to plne podporujem, pretože sám v tom formáte žiaden zmysel nevidím,“ vyhlásil minister životného prostredia Tomáš Taraba (nom. SNS).

„Nechceme nič, iba mier. Ak Česi, respektíve súčasná česká vláda, má na to iný názor, môžeme ho iba rešpektovať tak, ako oni musia rešpektovať to, že Slovensko sa zaviazalo k mierovej ceste,“ skonštatoval minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko