Na hlavný obsah

VIDEO: Lietadlo stratilo pri vzlietaní koleso, ktoré pri dopade zničilo auto. Boeing musel núdzovo pristáť

Na palube sa nachádzalo 235 cestujúcich a 14 členov posádky.

VIDEO: Lietadlo stratilo pri vzlietaní koleso, ktoré pri dopade zničilo auto. Boeing musel núdzovo pristáť
Na snímke z videa poskytnutého spoločnosťou Cali Planes, Boeing 777 spoločnosti United Airlines smerujúci do Japonska stráca pneumatiku. Foto: TASR/AP

Lietadlo spoločnosti United Airlines smerujúce zo Spojených štátov do Japonska muselo vo štvrtok (7. 3.) núdzovo pristáť v Los Angeles po tom, ako pri vzlete zo San Francisca stratilo jeho z kolies. Informovala agentúra AP.

Incident bol zachytený na video, na ktorom je vidieť, ako lietadlo Boeing 777 niekoľko sekúnd po štarte stratilo jedno zo šiestich kolies na ľavej strane podvozku:

Koleso dopadlo na parkovisko pre zamestnancov na Medzinárodnom letisku v San Franciscu, kde poškodilo jedno z áut, prerazilo plot a zastavilo sa na susednom parkovisku.

Pri incidente sa nikto nezranil, povedal hovorca letiska Doug Yakel. Na letisku v Los Angeles boli v pohotovosti hasičské vozidlá, ktoré však neboli potrebné, pretože pilotom lietadla sa podarilo bezpečne pristáť.

Na palube sa nachádzalo 235 cestujúcich a 14 členov posádky, informovala spoločnosť United Airlines. Dodala, že lietadlo skonštruované v roku 2002 bolo navrhnuté na bezpečné pristátie s chýbajúcimi alebo poškodenými kolesami. Cestujúci pokračovali v lete iným lietadlom.

Incident bude vyšetrovať americký úrad

Incident bude vyšetrovať americký Federálny letecký úrad. Experti na leteckú dopravu pre AP uviedli, že strata pneumatík je zriedkavým javom a nenaznačuje väčší bezpečnostný problém.

Spoločnosť United Airlines zaznamenala problém pri jednom zo svojich letov aj v pondelok. Lietadlo Boeing 737 so 167 pasažiermi smerujúce z mesta Houston v Texase na Floridu sa muselo vrátiť na letisko niekoľko minút po štarte po tom, ako mu začal horieť jeden z motorov. Stroju sa podarilo bezpečne pristáť a letecká spoločnosť ponúkla cestujúcim odškodnenie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet