Na hlavný obsah

Dom, chata, deväť áut a milióny na účte. Toto všetko zaistili v rámci akcie zameranej na autíčkarov

Akcia mala názov Lotus.

Dom, chata, deväť áut a milióny na účte. Toto všetko zaistili v rámci akcie zameranej na autíčkarov
Ilustračná snímka. Foto: TASR

Finančná správa (FS) SR zaistila deväť automobilov, dom, chatu a peniaze na účtoch v hodnote štyroch miliónov eur. Akcia mala názov Lotus, ktorá bola zameraná na rizikových a nepoctivých daňovníkov, ktorí obchodovali s dovezenými motorovými vozidlami, tzv. autíčkarov. Prebehla prvý aprílový týždeň po celom Slovensku.

„Finančná správa takýmto spôsobom využíva zákonné možnosti predbežne zabezpečiť majetok rizikových daňových subjektov až do právoplatného rozhodnutia vo veci. Cieľom je zabrániť im zbaviť sa tohto majetku alebo ho previesť na iné osoby. Zabezpečený majetok môže FS následne využiť v rámci vymáhania vzniknutých nedoplatkov,“ uviedol vedúci komunikačného oddelenia Finančného riaditeľstva SR Radoslav Kozák.

Ako ďalej Kozák informoval, akcia Lotus nie je prvou akciou finančnej správy v tomto segmente. Už koncom uplynulého roka správa zasiahla voči obchodníkovi s motorovými vozidlami, ktorý využíval tzv. zmiznutých obchodníkov.

„Išlo o spoločnosti, ktoré nakupovali motorové vozidlá vo svojom mene a následne si vysokú daňovú povinnosť z titulu nákupu vozidiel z iných členských štátov Európskej únie kompenzovali odpočítaním dane z fiktívnych zdaniteľných plnení. Tomuto predajcovi bola na základe uložených predbežných opatrení na bankovom účte zaistená suma viac ako 550-tisíc eur,“ informoval Kozák.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko