Na hlavný obsah

Európska liga: Leverkusen postúpil do semifinále, Liverpool vypadol s Atalantou

Po domácej prehre mu na postup nestačilo víťazstvo vonku.

Európska liga: Leverkusen postúpil do semifinále, Liverpool vypadol s Atalantou
Hráč Leverkusenu Jeremie Frimpong (vľavo) sa teší po strelení gólu. Foto: SITA/AP Photo/Kin Cheung

Futbalisti Bayeru Leverkusen postúpili do semifinále Európskej ligy UEFA. Vo štvrtkovej (18. 4.) odvete štvrťfinále remizovali na pôde West Hamu 1:1, doma zvíťazili 2:0.

O finále zvedú súboj s AS Rím, ktorý zdolal AC Miláno 1:0 a 2:1. FC Liverpool vypadol s Atalantou Bergamo, po domácej prehre 0:3 mu víťazstvo 1:0 vonku na postup nestačilo.

West Ham poslal do vedenia Michail Antonio, keď predĺžil v 13. minúte do siete center od Jarroda Bowena. Jeho tím sa dostal k lopte po nedôraznej rozohrávke hostí.

Tí boli aktívni začiatkom druhého dejstva, keď párkrát skúšali preniknúť sprava, brankára Lukasza Fabiaňského však neprekvapili. Potom prišla fáza duelu, v ktorej sa očakávala zvýšená aktivita Londýnčanov.

„Kladivári“ však nevymysleli nič nebezpečnejšie a lopta skončila naopak v ich sieti po strele Jeremieho Frimponga s tečom obrancu Aarona Cresswella.

AC Miláno nevyužilo početnú výhodu, ktorú malo na pôde AS Rím vyše hodinu hry a po domácej prehre 0:1 nestačilo na súpera v pomere 1:2. Víťazný gól dal za domácich ešte v 22. minúte Paulo Dybala na priebežných 2:0. Krátko po polhodine hry išiel predčasne pod sprchy jeho spoluhráč Zeki Celik. Ten dostal za tvrdý faul rovno červenú kartu.

Postup s dvojkolovým náskokom

Sľubnú pozíciu z úvodného zápasu si udržala aj Atalanta Bergamo, ktorá síce nestačila na Liverpool 0:1, no postúpila s dvojgólovým náskokom. Na úspešnú penaltu Mohameda Salaha zo 7. minúty odpovedal krátko pred prestávkou Teun Koopmeiners, jeho presný zásah však neplatil pre ofsajd.

Atalanta narazí v ďalšej fáze na úspešnejšieho zo zápasu medzi Olympique Marseille a Benficou Lisabon. Po 90 minútach viedli domáci 1:0 a duel išiel do predĺženia, keďže stretnutie v Portugalsku sa skončilo 2:1 v prospech Benficy.

Hráči Liverpoolu.
Hráči Liverpoolu. Foto: SITA/AP Photo/Antonio Calanni

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport