Na hlavný obsah

VIDEO: Počet obetí nešťastia v Číne, kde sa po silných dažďoch prepadla diaľnica, stúpol na 36

Spomedzi 30 zranených nie je nikto v ohrození života.

VIDEO: Počet obetí nešťastia v Číne, kde sa po silných dažďoch prepadla diaľnica, stúpol na 36
Na leteckej snímke príslušníci záchranných zložiek zasahujú po zrútení časti diaľnice v juhočínskej provincii Kuang-tung. Foto: TASR/AP

Najmenej 36 ľudí zahynulo v hornatej oblasti na juhu Číny, kde sa v stredu (1. 5.) po silných dažďoch zrútila časť diaľnice. Ďalších 30 ľudí je zranených. S odvolaním sa na čínske úrady o tom informovala agentúra AP. Predchádzajúca bilancia hovorila o 24 mŕtvych.

K nešťastiu, pri ktorom sa zrútil 17,9 metra dlhý diaľničný úsek, došlo v provincii Kuang-tung v stredu okolo 02.00 h. miestneho času (utorok 31. 4. o 20.00 h. SELČ), informovali úrady v meste Mej-čou. V prepadnutej časti zostalo uväznených 23 vozidiel. Spomedzi 30 zranených nie je nikto v ohrození života, uviedla čínska vláda.

Úsek diaľnice medzi mestom Mej-čou a okresom Ta-pu sa podľa všetkého prepadol, keď sa uvoľnila pôda pod ním. Svedkovia miestnym médiám povedali, že počuli hlasný zvuk, a keď sa obhliadli, zbadali za sebou obrovskú jamu. Na videách a snímkach z miesta nehody bol vidieť oheň a dym a tiež hromada sčernalých kusov vozidiel.

Čínska štátna televízia CCTV podľa agentúry AFP uviedla, že kolaps bol „prírodnou katastrofou“, ku ktorej došlo „pod vplyvom vytrvalého silného dažďa“.

Provinciu Kuang-tung, ktorá leží na juhovýchodnom pobreží Číny, v posledných dvoch týždňoch postihli rekordné dažde a záplavy. Tamojšiu 18-miliónovú metropolu Kantón minulý týždeň zasiahlo tornádo, ktoré si vyžiadalo päť mŕtvych a na tri desiatky zranených.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet