Na hlavný obsah

Izraelské útoky zabili v Rafahu 18 ľudí, väčšinou detí. V meste hľadali Palestínčania útočisko pred bojmi

Izrael chce pokračovať v pozemnej ofenzíve.

Izraelské útoky zabili v Rafahu 18 ľudí, väčšinou detí. V meste hľadali Palestínčania útočisko pred bojmi
Väčšinu z obetí izraelského útoku tvorili deti. Foto: TASR/AP

Izraelské útoky na mesto Rafah na juhu palestínskeho Pásme Gazy zabili v noci na nedeľu (21. 4.) 18 ľudí vrátane 14 detí, oznámili zdravotnícki predstavitelia. Informovala o tom agentúra AP.

Izrael podniká útoky na Rafah takmer denne. Pritom sa tam zhromaždilo 2,3 milióna ľudí z Pásma Gazy a hľadajú tam útočisko pred bojmi inde v tejto palestínskej enkláve. Izrael oznámil, že bude pokračovať v pozemnej ofenzíve na toto mesto na hraniciach s Egyptom aj napriek výzvam medzinárodného spoločenstva vrátane USA, aby sa jej vyhol.

Prvý útok Izraela zabil muža, jeho manželku a ich trojročné dieťa, uviedla neďaleká Kuvajtská nemocnica, ktorá prijala telá. Žena bola tehotná a lekárom sa podarilo zachrániť bábätko, informovala nemocnica.

Druhý izraelský útok usmrtil 13 detí a dve ženy, všetkých z tej istej rodiny, vyplýva z nemocničných záznamov. Nálet v Rafahu z predchádzajúcej noci zabil deväť ľudí vrátane šiestich detí.

Americká Snemovňa reprezentantov schválila v sobotu (20. 4.) balík pomoci vo výške 26 miliárd dolárov, ktorý zahŕňa aj približne deväť miliárd dolárov na humanitárnu pomoc pre Pásmo Gazy.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet