Na hlavný obsah

Kontroverzný volebný bilbord pri škole v Banskej Bystrici odstránili. Nabádal deti k používaniu vulgarizmov

Nevhodný bilboard sa na rovnakom mieste neobjavil po prvý raz.

Kontroverzný volebný bilbord pri škole v Banskej Bystrici odstránili. Nabádal deti k používaniu vulgarizmov
Kontroverzný bilbord pri škole v Banskej Bystrici. Foto: RTVS

Kontroverzný bilbord v Banskej Bystrici nakoniec odstránili. O nevhodnej politickej reklame blízko základnej školy sme v spravodajstve informovali minulý piatok (19. 4.). Bilbord podľa rodičov nabádal deti k používaniu vulgarizmov.

Viacerých obyvateľov mesta prekvapil minulý týždeň kontroverzný volebný bilboard hneď vedľa základnej školy.

Dnes je reklamná plocha už prelepená.

„Som veľmi rád, že to tu už nie je. Je veľmi dôležité, aby bol verejný priestor bezpečný pre deti. Myslím si, že sú radi aj rodičia, ktorým sa to tiež nepáči,“ uviedol rodič Ján Kapusta.

„Myslím si, že je to dobrý príklad toho, že slušnosť nie je slabosť a že verejný priestor má nejaké hranice, sme za to veľmi radi,“ vyhlásil riaditeľ Základnej školy Narnia v Banskej Bystrici Marek Golian.

Kontroverznému bilbordu pred základnou školou v Banskej Bystrici sa v Správach RTVS z regiónov venoval Lukáš Urbašík:

Na problém nevhodného politického bilboardu zareagovalo koncom minulého týždňa aj vedenie mesta.

„Mesto Banská Bystrica sa od spôsobu takejto politickej kampane na bilboardoch rázne dištancuje, preto sme vyzvali reklamnú agentúru, aby predmetnú reklamu z tejto lokality odstránila,“ informovala hovorkyňa mesta Banská Bystrica Zdenka Marhefková.

Nabáda deti na používanie vulgarizmov

Bilboard mohol podľa riaditeľa školy nabádať deti, ktoré okolo politickej reklamy každý deň prechádzali, na používaniu vulgarizmov.

„Do našej školy chodí štyristo detí. Keď vidia, že sa takéto niečo na verejnosti vyskytuje, hoci to tam nebolo napísané priamo, ale predsa to ukazuje, že ako toto sa môže na verejnosti ukazovať, tak aj my by sme mohli hocičo rozprávať,“ dodal Golian.

Nevhodný bilboard sa na rovnakom mieste neobjavil po prvý raz. Naposledy tu kontroverznú politickú reklamu riešili pred parlamentnými voľbami. Aj vtedy ju z reklamnej plochy po pár dňoch odstránili.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny