Na hlavný obsah

Lyžiarsky pár Shiffrinová a Kilde oznámil radostnú správu. Ich životný krok vyvolal mohutné ohlasy

Pár oznámil svoj vzťah pred necelými troma rokmi.

Lyžiarsky pár Shiffrinová a Kilde oznámil radostnú správu. Ich životný krok vyvolal mohutné ohlasy
Na snímke vpravo americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová a jej priateľ a nórsky lyžiar Aleksander Aamodt Kilde. Foto: TASR/AP

Hviezdny lyžiarsky pár Mikaela Shiffrinová a Aleksander Aamodt Kilde oznámil svoje zásnuby. Americká rekordérka zverejnila v piatok (5. 4.) ráno fotografie z rakúskeho Innsbrucku so svojím nórskym partnerom a trblietavým prsteňom.

Shiffrinovej hovorkyňa Megan Harrodová zásnuby v piatok potvrdila agentúre DPA. Tento krok vyvolal v lyžiarskom svete mohutné ohlasy. Medzi prvými gratulantami boli Francúz Alexis Pinturault, Američan Bode Miller či Shiffrinovej tímová kolegyňa Breezy Johnsonová.

Dvadsaťdeväťročná Shiffrinová a o dva roky starší Kilde oznámili svoj vzťah pred necelými troma rokmi. Americká univerzálka je s 97 víťazstvami najúspešnejšia pretekárka Svetového pohára, na konte má aj päť celkových titulov a jedenásť za disciplíny.

Získala aj dve zlaté medaily na olympijských hrách a sedem na majstrovstvách sveta. Špecialista na rýchlostné disciplíny Kilde získal veľký glóbus v roku 2020 a má aj štyri malé, na MS vyhral dvakrát striebro a na ZOH striebornú a bronzovú medailu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport