Na hlavný obsah

MŠK Žilina má nového trénera. Prvýkrát sa predstaví v zápase proti Ružomberku

Na lavičke nahradil Jaroslava Hynka.

MŠK Žilina má nového trénera. Prvýkrát sa predstaví v zápase proti Ružomberku
Michal Ščasný. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Novým trénerom futbalového MŠK Žilina sa stal Michal Ščasný. Štyridsaťpäťročný český kormidelník naposledy pôsobil v cyperskom klube Othellos Athienou a na lavičke nahradil Jaroslava Hynka.

Ten skončil v tíme najvyššej slovenskej súťaže Niké ligy v stredu (10. 4.). Ščasného čaká prvý zápas v piatok (11. 4.) proti Ružomberku.

Nový tréner Žiliny už má skúsenosti so slovenským futbalom. V minulosti viedol napríklad Trnavu či Banskú Bystricu, kde skončil vlani v októbri. V predošlom pôsobisku bol necelé tri mesiace.

„Priznám sa, že ma to prekvapilo v pozitívnom slova zmysle. Veľmi ma to potešilo, pretože ponuka z takého klubu sa neodmieta. Zároveň je to záväzok voči klubu, aby tréner nesklamal. Verím, že spolu s ‚realizákom‘ a hráčmi odvedieme takú prácu, ktorá spraví všetkým radosť,“ povedal nový kormidelník pre klubový web.

Pre „šošonov“ bol Ščasný prvou voľbou. „Jediný kandidát, ktorého sme mali vyhliadnutého a s ktorým sme sa rozprávali, bol Michal Ščasný,“ povedal športový manažér klubu Karol Belaník.

„V prvom rade sme potrebovali človeka, ktorý pozná slovenskú ligu, náš tím i súperov a má čerstvú skúsenosť z jesene, kedy pôsobil v Bystrici,“ dodal Belaník.

Šesť zápasov do konca sezóny

Do konca sezóny zostáva len šesť zápasov, no podľa manažéra nie je Ščasného angažmán dočasné riešenie: „Určite nie. Ako tréneri predtým, aj Michal má s nami zmluvu na neurčité obdobie. Nie je to žiaden záskok, počítame s ním ako s pevnou súčasťou MŠK Žilina. Všetko bude do budúcnosti závisieť od toho, ako sa nám bude dariť a aké budú výsledky.“

Jeho krajan a predchodca Hynek bol pod Dubňom od sezóny 2022/23 a MŠK viedol dokopy v 71 stretnutiach. Šesť kôl pred koncom nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o titul patrí Žiline štvrtá priečka. Za Dunajskou Stredou je pre horšiu bilanciu vo vzájomných zápasoch.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport