Na hlavný obsah

Muži pri Senci ukradli desaťtisíce litrov nafty priamo z potrubia vedúceho do Česka, zatkla ich polícia

Páchateľom hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Bratislavskí kriminalisti v rámci akcie Zvar zasahovali v obci Kaplna (okres Senec), kde dochádzalo k nelegálnemu odčerpávaniu motorovej nafty z produktovodu vedúceho zo Slovenska do Českej republiky. Informovala o tom polícia na sociálnej sieti.

Policajti vykonali prehliadky domov a iných priestorov, vrátane ohliadky miesta činu, pričom okrem iných dôkazov zaistili aj technické zariadenia a nástroje, prostredníctvom ktorých dochádzalo k odčerpávaniu motorovej nafty do vakov na kvapalinu.

„Boli zdržané dve osoby, ktorým vyšetrovateľ vzniesol obvinenie. 53-ročnému Igorovi N. z Lotyšskej republiky za zločin krádeže a 48-ročnému Mareksovi K., taktiež z Lotyšska za zločin krádeže spáchaného v štádiu prípravy,“ uviedla polícia.

Páchatelia mali takto odčerpať motorovú naftu v celkovom objeme 63 700 litrov. Polícia vyčíslila škodu na približne 68 800 eur.

Páchatelia sa prostredníctvom odberných hadíc napojili na produktovod, z ktorého pomocou zariadenia odčerpávali naftu.

„Vyšetrovateľ na mieste činu musel vykonať vyšetrovací pokus za účelom preukazovania vzniknutej škody,“ vysvetlili policajti.

Vzdialenosť miesta odberu od produktovodu je niekoľko sto metrov, približne 1,7 kilometra. Odberné hadice boli položené v hĺbke niečo vyše pol metra.

Páchateľom hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny