Na hlavný obsah

Niké liga: Posledná nádej Zlatých Moraviec zhasla, po sezóne zostúpia do druhej najvyššej súťaže

Päť kôl pred koncom súťaže strácajú už nedostihnuteľných 16 bodov.

Niké liga: Posledná nádej Zlatých Moraviec zhasla, po sezóne zostúpia do druhej najvyššej súťaže
Archívna snímka. Foto: astrencin.sk/Peter Kapusta

Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble po sezóne zostúpia do druhej najvyššej súťaže. V sobotnom (13. 4.) zápase piateho kola nadstavbovej časti Niké ligy prehrali na pôde AS Trenčín hladko 0:4 a skončia tak v tabuľke s určitosťou na 12. mieste.

Päť kôl pred koncom súťaže strácajú v skupine o udržanie sa na dvojicu Michalovce – Košice už nedostihnuteľných 16 bodov. AS ukončil sériu siedmich zápasov bez víťazstva a pripísal si prvý triumf v nadstavbe, vďaka ktorému si upevnil ôsmu priečku.

Piate kolo nadstavbovej časti Niké ligy – skupina o udržanie sa:

AS Trenčín – FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 4:0 (2:0)

Góly: 31. a 45.+1 Ibrahim (druhý z 11 m), 54. Kupusovič, 84. Gajdoš. Rozhodovali: Choreň – Kuba, Juhos, ŽK: Kuzma (Z. Moravce), 749 divákov.

AS Trenčín: Vozinha – Kmeť, Bondarenko, Skovajsa, Kozlovský – Bariš (72. Hájovský) – Djerlek (72. Emeka), Gajdoš (85. Ben Sallam) – Kupusovič (80. Akila), Ibrahim, Sunday (72. Uchegbu)

FC ViOn Zlaté Moravce: Richter – Suľa, Gono, R. Nagy, Jinjolava – Nonikašvili (59. Balič), Dramé (69. Moško) – Tabatadze (80. Majdan) – Balaj (69. M. Švec), Kuzma (59. Dulay), Mészáros

Trenčania od úvodu dominovali a už do prestávky si vytvorili dvojgólový náskok. O oba presné zásahy sa postaral aktívny Ibrahim, najprv namieril presne spoza šestnástky a pred druhým gólom vybojoval penaltu, ktorú následne aj sám premenil.

Hostia sa na domácu polovicu poriadne ani nedostali, raz trafili bočnú sieť, ale inak mal brankár Vozinha málo práce. V druhom dejstve zvýšil na 3:0 Kupusovič, ktorý z rohu šestnástky napálil loptu presne do pravého horného rohu. Štvrtý gól mohol pridať Djerlek, no z dobrej pozície prestrelil bránu. Triumf domácich spečatil až v 84. minúte Gajdoš.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport