Na hlavný obsah

Páru vo Francúzsku súd zakázal vlastniť zvieratá. V byte mali desiatky zanedbaných mačiek

Žena trpí Noemovým syndrómom.

Páru vo Francúzsku súd zakázal vlastniť zvieratá. V byte mali desiatky zanedbaných mačiek
Ilustračná snímka. Foto: Profimedia

Pár z Nice na juhu Francúzska žil v byte v spoločnosti 159 mačiek a siedmich psov. Úrady vlani v júli objavili zvieratá v zbedačenom stave, zabavili ich a 68-ročnú ženu a 52-ročného muža poslali pred súd. 

Ten ich v stredu (3. 4.)odsúdil na ročný podmienečný trest väzenia a doživotný zákaz vlastniť domáce zvieratá alebo s nimi pracovať, napísala stanica BFM TV.

Nájdené zvieratá boli vo veľmi zlom stave, mnohé z nich boli podvyživené a dehydrované. Podlahu pokrývali exkrementy, v byte sa našlo aj niekoľko zdochlín.

Žena podľa psychiatrického posudku trpela Noemovým syndrómom, nutkavou potrebou zachraňovať zvieratá bez ohľadu na vlastné schopnosti či možnosti. Aj na súde vypovedala, že chcela zvieratá zachrániť, ale „zlyhala“.

Prvé tri mačky a tri psy si v roku 2018 vzala od svojich rodičov, ďalších asi 30 mačiek postupne pribudlo z opustených domov v meste. Zvieratá sa medzi sebou množili a mačiek bolo nakoniec 159. Rovnaký pár už polícia preverovala v roku 2014, keď žili v malom byte s 13 mačkami a psom.

Súd tiež rozhodol, že pár musí zaplatiť 100-tisíc eur ako odškodné charitatívnym organizáciám starajúcim sa o zvieratá a útulkom, ktoré ich mačky a psy prijali. Napriek ich starostlivosti ale niektoré zvieratá neprežili.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet