Na hlavný obsah

Politici reagujú na tragédiu: R. Fico hovorí o ľudskej nedbalosti, ľútosť cítia predstavitelia koalície aj opozície

K dopravnej nehode došlo v Spišskom Podhradí.

Politici reagujú na tragédiu: R. Fico hovorí o ľudskej nedbalosti, ľútosť cítia predstavitelia koalície aj opozície
Premiér Robert Fico. Foto: TASR/Martin Baumann

Viacerí politici vyjadrili ľútosť nad tragédiou v Spišskom Podhradí pri Spišskej Kapitule v okrese Levoča. Vyplýva to z ich vyjadrení na sociálnej sieti.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) cestoval priamo na miesto nehody v Spišskom Podhradí. Minister zároveň poďakoval všetkým záchranným zložkám, ktoré boli pri nehode expresne rýchlo a urobili všetko pre to, aby obetí nebolo viac.

„Veľmi ťažko sa mi hľadajú slová, pretože som sa pred chvíľou rozprával s dvoma otcami obetí, je to moja prvá tlačová konferencia pri takejto nepríjemnej udalosti. Vyhasli tu tri mladé životy, troch mladých dievčat, ktoré smerovali na kresťanské podujatie, kde prišli sláviť a skončilo sa to takto tragicky. Ako otec si neviem predstaviť ten smútok, ktorý prežíva blízka rodina obetí,“ skonštatoval Šutaj Eštok.

Podľa premiéra Roberta Fica (Smer-SD) je tragédia ďalším dôkazom, aké nešťastie môže spôsobiť ľudská nedbalosť. Vyzval, aby boli ľudia v mysli s rodinami mladých dievčat, ktoré nešťastie neprežili a držali palce raneným a lekárom, aby to zvládli.

Tragickej udalosti sme sa venovali v relácii Aktuálne :24:

Úprimná sústrasť pozostalým

Ľútosť nad obeťami nehody vyjadril minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže Tomáš Drucker (Hlas-SD). Zraneným praje skoré uzdravenie.

Rovnako skoré uzdravenie praje aj minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD). Vyjadril ľútosť a úprimnú sústrasť rodinám obetí.

Úprimnú sústrasť pozostalým obetí tragédie vyjadril aj šéf agrorezortu Richard Takáč (Smer-SD). Tiež praje zraneným skoré uzdravenie.

Smutná správa o tragickom úmrtí mladých ľudí a ohrození ďalších životov pri nehode zasiahla aj ministerku hospodárstva Denisu Sakovú (Hlas-SD). Vyjadrila úprimnú sústrasť a súcití s rodinami a priateľmi všetkých postihnutých.

Na zranených pri nehode myslí aj minister práce Erik Tomáš (Hlas-SD), prajem im, aby sa čo najskôr zotavili. Správa o nešťastí ho podľa jeho slov nesmierne zasiahla.

Veľa síl všetkým

Podpredseda parlamentu a líder PS Michal Šimečka verí, že počet obetí tohto nešťastia sa už nebude zvyšovať. Tiež vyjadril úprimnú sústrasť ich rodinám a blízkym.

Veľa síl a skoré uzdravenie praje všetkým zraneným predseda KDH Milan Majerský. Tragédie mu je veľmi ľúto a správa o nej ho zasiahla.

K dopravnej nehode došlo v sobotu ráno v Spišskom Podhradí pri Spišskej Kapitule v okrese Levoča. Podľa polície sa autobus z neznámych príčin pohol a deti, ktoré stáli pred ním a vystupovali, sa dostali podeň. Účastníci nehody smerovali na diecézne stretnutie mládeže v Spišskom Podhradí. Aktuálne po nehode evidujú celkom troch mŕtvych a siedmich zranených, z toho je jedna osoba zranená ťažko.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko