Na hlavný obsah

Prezidentka Čaputová vyjadrila sústrasť pozostalým obetí nehody autobusu

Na nehodu reagovala aj ministerka zdravotníctva a biskup František Trstenský.

Prezidentka Čaputová vyjadrila sústrasť pozostalým obetí nehody autobusu
Prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Prezidentka SR Zuzana Čaputová vyjadrila úprimnú sústrasť pozostalým obetí v súvislosti s nehodou autobusu v Spišskom Podhradí. Myslí na všetkých, ktorých sa to týka. Uviedla to v sobotu (6. 4.) po tom, čo odvolila v druhom kole prezidentských volieb.

„Je mi to nesmierne ľúto. S myšlienkami som s ich rodinami a blízkymi a vyjadrujem im moju úprimnú sústrasť. Myslím aj na zranených, ktorí sú v starostlivosti lekárov a prajem im, aby sa čím skôr zotavili. Veľmi si želám, aby sa počet obetí tejto tragickej nehody už nezvyšoval,“ poznamenala na sociálnej sieti.

Nehoda autobusu v Spišskom Podhradí pri Spišskej Kapitule v okrese Levoča si vyžiadala obete a zranených. Podľa Ministerstva vnútra SR sa nehoda stala na cirkevnom stretnutí mladých veriacich, autobus tam zrazil desať ľudí. Na miesto nehody sa presúva aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

Program zrušili

Ľútosť vyjadrila aj ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD). „Je mi nesmierne ľúto tragickej udalosti v Spišskom Podhradí. Okamžite som preverovala kapacity v nemocniciach, aby sa pripravili na záchranu tých, ktorí bojujú o život,“ poznamenala. 

RTVS sa podarilo spojiť s diecéznym biskupom Františkom Trstenským. Ten nám poslal písomné stanovisko. „Pán zmenil naše pripravované chvály pri stretnutí mladých na obrovský zármutok a bolesť. Teraz som v kaplnke biskupského úradu a plačem z úmrtia mladých ľudí pri nešťastnej udalosti na parkovisku. Priatelia, toto veľké nešťastie ma nesmierne zasiahlo. Podujatie a program sme zrušili. Bude iba adorácia a svätá omša. Myslím na rodičov a rodiny. Ani si neviem predstaviť ich bolesť a žiaľ. Prosím vás všetkých, modlíme sa všetci. Všetci!,“ píše v stanovisku.      

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko