Na hlavný obsah

Popradská nemocnica sa pustila do rekonštrukcie hlavnej budovy. Prestavba sa dotkne aj geriatrie

Rekonštrukcia sa dotkne aj vnútorných priestorov.

Popradská nemocnica sa pustila do rekonštrukcie hlavnej budovy. Prestavba sa dotkne aj geriatrie
Na snímke budova popradskej nemocnice. Foto: RTVS

V popradskej nemocnici sa naplno začali stavebné práce. Popri rekonštrukcii hlavnej budovy sa pustili aj do prestavby pavilónu geriatrie. Na projekty získali z Plánu obnovy a odolnosti SR 42 miliónov eur.

Stavebný ruch počuť aj v ďalšom pavilóne popradskej nemocnice. Súvisí s rekonštrukciou hlavného monobloku.

„Nemocnica Poprad rozbehla ďalší stavebný projekt. A to projekt rekonštrukcie objektu geriatrie za vyše 5,2 milióna eur,“ potvrdil generálny riaditeľ Nemocnice Poprad Stanislav Kandrik.

Na priebeh stavebných prác sa v Správach :24 pozrela redaktorka Miriam Hozzová:

„Najviditeľnejší bude exteriérový plášť. To znamená zateplenie fasády, zateplenie strechy, aby sme dostali 30 percent úsporu,“ vysvetlila riaditeľka technicko–prevádzkového úseku Nemocnice Poprad Alžbeta Pitoráková.

Rekonštrukcia sa dotkne aj vnútorných priestorov. Počíta sa aj s výmenou nábytku a zdravotníckej techniky.

„Predmetom rekonštrukcie je nielen modernizácia priestorov a zníženie energetickej náročnosti budovy, ale samozrejme aj zlepšenie podmienok na poskytovanie zdravotnej starostlivosti, ako sa na 21. storočie patrí,“ podotkol Kandrik.

Oddelenia nemocnice sa postupne presúvajú

Jednotlivé oddelenia z hlavnej budovy nemocnice postupne presúvajú. Do pavilónu geriatrie presťahovali neurologické oddelenie na druhé poschodie.

„Čo bolo potrebné sa dovybavilo. Mediplyny a hlavne kyslík sa pritiahol ešte počas pandémie koronavírsus. Sú tu dostatočné tlaky, dostatočné rozvody, takisto zrevidované,“ skonštatovala Alžbeta Pitoráková.

Kedysi v tejto budove sídlilo infekčné oddelenie. V súčasnosti je tu geriatrické oddelenie a magnetická rezonancia. V pavilóne pribudne 59 lôžok.

„Tieto lôžka budú plnohodnotné, ale plávajúce. Budú to lôžka, ktoré budú slúžiť na doliečovaciu starostlivosť, geriatria ostáva, pravdepodobne tu bude oddelenie dlhodobo chorých a interné,“ doplnila riaditeľka technicko–prevádzkového úseku Nemocnice Poprad Alžbeta Pitoráková.

Rozsiahlu rekonštrukciu vykonávajú za plnej prevádzky. Pri vstupe do hlavnej budovy nájdu pacienti aj návštevníci navigáciu, kde sa jednotlivé oddelenia presúvajú.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny