Na hlavný obsah

Konala sa posledná rozlúčka so študentkami, ktoré tragicky zahynuli pod kolesami autobusu. Prišli stovky ľudí

K nešťastiu došlo cez víkend pri Spišskej Kapitule.

Konala sa posledná rozlúčka so študentkami, ktoré tragicky zahynuli pod kolesami autobusu. Prišli stovky ľudí
V Starej Ľubovni sa prišli stovky ľudí rozlúčiť s tromi mladými študentkami, ktoré tragicky zahynuli pod kolesami autobusu. Foto: TASR/Adriána Hudecová

V Starej Ľubovni sa prišli stovky ľudí rozlúčiť s tromi mladými študentkami, ktoré tragicky zahynuli pod kolesami autobusu. K nešťastiu došlo cez víkend pri Spišskej Kapitule.

Liturgia sa začala o 10.00 h v Chráme Matky ustavičnej pomoci. Hlavným celebrantom bol arcibiskup a metropolita Jonáš Maxim. Trúchliacim sa prihovoril aj spišský diecézny biskup František Trstenský.

„Nakoľko žijeme v paschálnom období, tak ten obrad bude viac-menej radostný, pretože kresťan žije radosťou zo vzkriesenia. Všetky tri rodiny sú veriace aj študentky išli na cirkevné stretnutie mládeže. Dievčatá žili v milosti posväcujúcej, teda keď náš obrad dáva takúto možnosť, tak to bude oslava vzkrieseného Krista, lebo v neho verili,“ priblížil gréckokatolícky arcibiskup a metropolita Jonáš Maxim.

„Keď sa stalo nešťastie, tak tam hneď utekali kňazi. Držali za ruky tých, ktorým vyhasínal život, sprostredkovali im Krista a pomazanie chorých. V tom nešťastí treba vidieť aj to šťastie, že zomierať v prítomnosti kňaza, ktorý vás drží za ruku a odprevádza na stretnutie s nebeským Otcom,“ povedal spišský diecézny biskup František Trstenský.

Poslednej rozlúčke s obeťami tragickej nehody sa v Správach RTVS venovala Marie Balážová:

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko