Na hlavný obsah

Za obete tragédie na Spiši sa modlili ľudia na celom východe. O nešťastí už vie aj pápež František

Tri mladé dievčatá prišli o život pod kolesami autobusu.

Za obete tragédie na Spiši sa modlili ľudia na celom východe. O nešťastí už vie aj pápež František
Pietne miesto pripomínajúce obete tragédie v Spišskom Podhradí. Foto: RTVS

Na celom východnom Slovensku boli zádušné a spomienkové sväté omše za obete tragédie v Spišskom Podhradí. Pri nehode autobusu prišli o život tri dievčatá zo Starej Ľubovne. O nešťastí už vie aj pápež František.

Aj na odpustovej omši v spišskonovoveskom kostole, zasvätenom Božiemu Milosrdenstvu, spomínali na Luciu, Sofiu a Katku zo Starej Ľubovne. Mladé dievčatá, ktoré prišli tragicky o život pod kolesami autobusu na Spišskej Kapitule. 

“Hneď večer som išiel do Starej Ľubovne, odtiaľ tie tri dievčatá pochádzajú. Prosili a modlili sme sa. Pridali sa k nám ďalší v Kežmarku, Dolnom Kubíne, Spišskej Novej Vsi. Dnes ráno som bol v Poprade,” priblížil spišský diecézny biskup František Trstenský.

Na pietnom mieste boli aj redaktori RTVS Ondrej Behún a Marie Balážová Melníková. Pozrite si ich reportáž z Ranných správ RTVS:

Stihli prijať sviatosť pomazania

Dievčatá, ktoré tragicky zahynuli pod kolesami autobusu, ešte stihli prijať sviatosť pomazania. „Moji kňazi k nim hneď utekali s olejkami. Boli ešte pri vedomí. Ešte s nimi rozprávali,“ dodal biskup Trstenský.

Biskup a veriaci myslia aj na vodiča autobusu. “Ani si neviem predstaviť, čo prežíva v hlave. Šok, úzkosť až zúfalstvo. Nesmieme ho nechať samého. Nebol to nejaký násilník, to je nešťastná náhoda,“povedal.

Príčinu tragédie vyšetrujú

Príčiny tragédie vyšetruje polícia. “Na mieste bol aj súdny znalec, takže to bude vo veľmi krátkom čase známe, čo sa tam udialo. Alkohol sme vylúčili. Keď budeme mať tie informácie, tak ich budeme tlmočiť,“ uviedol minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

Na mieste, kde došlo k tragédii, postavili pietne miesto. Tri vyhasnuté mladé životy symbolizujú tri kríže. Okoloidúci sa tam chodia modliť, páliť sviečky a spomínať na obete nešťastia.

“Informovali sme Svätého Otca a čakáme od neho aj slovo útechy,“ priblížil biskup Trstenský. Zo zranených po nedeľnej (7. 4.) tragédii zostáva v košickej nemocnici 15-ročné dievča. Jej zdravotný stav je po operácii stabilizovaný. Ostatných zranených prepustili do domáceho liečenia.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny