Na hlavný obsah

Prezidentka vyzýva na zastavenie nenávisti: Buďme k sebe lepší, potrebujeme sa navzájom

Za nebezpečné považuje šírenie nenávisti zo strany politikov.

Prezidentka vyzýva na zastavenie nenávisti: Buďme k sebe lepší, potrebujeme sa navzájom
Prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Dosluhujúca prezidentka SR Zuzana Čaputová vyzýva na zastavenie nenávisti, ktorá sa v spoločnosti šíri aj po prezidentských voľbách. Za osobitne nebezpečné považuje podnecovanie k nenávisti zo strany politikov.

Vo videu, ktoré vo štvrtok (11. 4.) zverejnila na sociálnych sieťach, odovzdala občanom posolstvo: „Buďme k sebe lepší, potrebujeme sa navzájom“:

Útokom, ponižovaniu či nenávistným komentárom na sociálnych sieťach podľa Čaputovej čelia viaceré známe osobnosti, novinári, športovci aj politici. Takéto správanie je podľa nej neprijateľné.

„Osobitne nebezpečné a odsúdeniahodné je podnecovanie k takémuto konaniu z pozície politickej moci,“ dodala. Vyzýva občanov na „pretrhnutie tejto reťaze hnevu“. „Osloboďme sa od potreby reagovať na všetko. Nechajme ho nech sám vyznie do prázdna,“ vysvetlila prezidentka.

Diskusia v rovine argumentov

Považuje za prirodzené, že ľudia majú rôzne názory a že spolu nesúhlasia. „Diskutujme však o tom v rovine argumentov, nie útokov na ľudskú dôstojnosť,“ povedala.

„Sme ľudia, rôzni, odkázaní žiť v tejto dobe v tejto krajine. Spolu. V časoch, ktoré nebudú ľahké. Neopúšťajme preto čo je správne, ľudské, slušné,“ skonštatovala prezidentka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko