Na hlavný obsah

Rozhodne posledný zápas. Hokejisti Košíc vyrovnali stav série proti Spišskej Novej Vsi

Víťaz sa stretne vo finále s Nitrou.

Rozhodne posledný zápas. Hokejisti Košíc vyrovnali stav série proti Spišskej Novej Vsi
Hokejisti HC Košice sa tešia z gólu. Foto: TASR/Roman Hanc

Hokejisti HC Košice zvíťazili v šiestom semifinálovom zápase play-off Tipos extraligy nad HK Spišská Nová Ves 4:1. Stav série hranej na štyri víťazné duely vyrovnali na 3:3. O druhom finalistovi tak rozhodne siedmy zápas, ktorý je na programe v utorok (16. 4.) v Spišskej Novej Vsi. Prvými finalistami sa stali hráči Nitry, ktorí zdolali Michalovce 4:2 na zápasy.

Košičania nastúpili s imperatívom víťazstva, no v úvode boli aktívnejší hostia. Ich snahy o prvý gól schladil Breton, ktorého strela prekvapila brankára Melicherčíka. V deviatej minúte na ňu odpovedal Valach, ktorý po prihrávke Archambaulta využil medzeru v defenzíve domácich – 1:1.

Spišiaci udržali nerozhodný stav iba 36 sekúnd, keď sa za ich defenzívu dostal Pollock po Bretonovej prihrávke a po úniku upravil na 2:1. „Oceliari“ v 15. minúte potvrdili, že presilovky sú v play-off ich silná zbraň a Bartánus gólom na 3:1 zariadil striedanie v bránke hostí.

Druhá tretina priniesla vyrovnaný hokej, v ktorom mali oba tímy viacero šancí, no brankári podržali svoje tímy. Košičania dosiahli dôležitý gól na 4:1 v 44. minúte, keď Berger zblízka zakončil individuálnu akciu Bretona. Domáci už drámu nedovolili a postrážili si trojgólový náskok.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport