Na hlavný obsah

Slovák, ktorý vlani počas rozlúčky so slobodou zhodil z hradieb Špilberku turistu, spoznal svoj trest

Poškodený Nemec sa zo zranení dodnes úplne nevyliečil.

Slovák, ktorý vlani počas rozlúčky so slobodou zhodil z hradieb Špilberku turistu, spoznal svoj trest
Ilustračná snímka hradu Špilberk. Foto: ČTK/Uhlíř Patrik

Slovák, ktorý vlani v septembri počas svojej rozlúčky so slobodou v opitosti zhodil z hradieb Špilberka v Brne nemeckého turistu, dostal trest 10,5 roka väzenia. Vo štvrtok (11. 4.) o tom rozhodol Krajský súd v Brne. Informoval o tom server Novinky.cz.

Vlani 1. septembra sa skupina mužov prechádzala areálom hradu Špilberk, kde sa stretla s nemeckým turistom, ktorý sedel na hradbách a telefonoval. Opitý Slovák Daniel Madarász sa s ním chcel podľa servera rozprávať, ale cudzinec o to nemal záujem a údajne mu ukazoval, že práve telefonuje.

„Obžalovaný potom povedal anglicky ‚Ja ťa zabijem.‘ Poškodeného nato intenzívne strčil do hornej časti tela. Ten spadol do hĺbky viac než šiestich metrov,“ priblížil situáciu predseda trestného senátu Martin Vrbík. Podľa neho bolo zrejmé, že poškodený nesedel na okrasnom múre, ale že pod ním bola hlbina.

Turistu museli po páde transportovať do nemocnice, kde ho operovali. Podľa Noviniek sa zo svojich zranení dodnes úplne nevyliečil. Sudca označil Madarászovo konanie za absolútne nepochopiteľné a nezmyselné.

Vinu chcel hodiť na bratranca

Server Novinky podotkol, že Slovák sa pokúsil vinu zhodiť na svojho bratranca. „Už sme odchádzali, bratranec k nemu pristúpil a zhodil ho. Nepozeral som sa, kam spadol, bol som v šoku. Bratranec začal utekať a ja tiež,“ obhajoval sa.

Údajne si myslel, že išlo o vtip. Dodal, že potom celá partia pokračovala v oslave jeho rozlúčky so slobodou v hoteli. Na ďalší deň ráno ho zadržala polícia. Rozsudok nie je právoplatný, Madarász si ponechal lehotu na odvolanie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko