Na hlavný obsah

Slovenky pôjdu do súboja so Slovinkami ako favoritky. Kapitán Lipták: Verím, že potvrdia formu

Slovinkám chýbajú rebríčkovo najvyššie postavené hráčky.

Slovenky pôjdu do súboja so Slovinkami ako favoritky. Kapitán Lipták: Verím, že potvrdia formu
Na snímke kapitán Slovenska Matej Lipták počas tlačovej konferencie. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Tímový kapitán Matej Lipták verí, že slovenské tenistky potvrdia v kvalifikačnom dueli Pohára Billie-Jean Kingovej proti Slovinsku výbornú formu. Na harde v bratislavskom NTC budú 12.-13. apríla v pozícii favoritiek, hosťujúcim hráčkam totiž budú chýbať Tamara Zidanšeková i Kaja Juvanová.

„Pre slovinský tím je to určite oslabenie, Zidanšeková bola líderka tímu. Zápasy v tímových súťažiach sú však iné ako na turnajoch. Papierová kvalita je teraz možno na našej strane, ale rozhodujúce budú výkony na kurte. Baby vedia o čo hrajú a verím, že potvrdia výbornú formu. Dostať sa na novembrový finálový turnaj v Seville je pre nich veľká výzva,“ zdôraznil Lipták.

Minuloročné sklamanie nechcú zopakovať

Anna Karolína Schmiedlová a Viktória Hrunčáková začali s prípravou už minulý štvrtok. „Chceli sme mať dlhšiu prípravu. Kaja s Viki tento týždeň už iba dolaďujú. Renáta Jamrichová s Terezou Mihalíkovou sa do prípravy zapojili v nedeľu, Rebecca Šramková s nami trénuje od pondelka. Pozitívne je, že všetky dievčatá sú zdravé a pripravené nastúpiť. Náš tím má skvelú chémiu. Mám už nejakú predstavu o tom, kto by mohol nastúpiť v úvodných piatkových (12. 4.) dvojhrách. Dúfam, že sa rozhodnem správne,“ dodal šéf slovenskej lavičky.

Jeho zverenky boli blízko k postupu na finálový turnaj aj vlani, vo vyrovnanom zápase však prehrali s favorizovanými Taliankami 2:3.

„Táto prehra dievčatá ešte dlho bolela. Mohli sme otočiť z 0:2 na 3:2 proti tímu, ktorý napokon postúpil až do finále. Teraz nás čaká iný súper. Dúfam, že do NTC príde čo najviac fanúšikov. Do zápasu ideme s cieľom zvíťaziť, no zároveň s pokorou, rešpektujeme súpera. Ich jednotku Veroniku Erjavečovú mám odsledovanú, ďalšie hráčky si pozriem na tréningoch.“

Slovenky prišla podporiť aj Cibulková

Slovenky prišla počas prípravy navštíviť aj bývalá svetová štvorka Dominika Cibulková. „Domča sa mi sama ozvala, že sa chce prísť pozrieť na tréning a opäť trochu okúsiť tenisovú atmosféru. Má na túto súťaž veľa spomienok. Je vždy oživením, je to veselá baba, ktorá dokáže urobiť super atmosféru,“ dodal Lipták.

Slovinky pricestovali do Bratislavy bez dvoch rebríčkovo najvyššie postavených hráčok. „Nerád by som rozoberal dôvody, prečo Zidanšeková a Juvanová nie sú v Bratislave, je to naša interná záležitosť. Zatiaľ neviem, kto za nás nastúpi. V minulosti sme v tejto súťaži hrali so silnými tímami a dosiahli sme pozoruhodné výsledky. Som optimista a tvrdím, že máme 51-percentnú šancu na víťazstvo. Do Bratislavy sme prišli v pondelok autobusom, čo ešte viac utužilo atmosféru v tíme. Po úvodných dvoch tréningoch môžem vysloviť s centrálnym dvorcom maximálnu spokojnosť,“ uviedol kapitán Slovinska Andrej Kraševec.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport