Na hlavný obsah

Slovenské ministerstvo varuje pred rizikovým počasím v obľúbenom letovisku. O život tam už prišiel český turista

Turista pád do rozbúreného mora neprežil.

Slovenské ministerstvo varuje pred rizikovým počasím v obľúbenom letovisku. O život tam už prišiel český turista
Na snímke vysoké vlny spôsobené silným vetrom na Kanárskych ostrovoch. Foto: Facebook/Canarias Ahora

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR upozorňuje na maximálnu výstrahu na Kanárskych ostrovoch pred silným vetrom a vlnobitím. Vyzýva občanov SR, aby rešpektovali výstrahy a upozornenia. Rezort o tom informoval na webe.

„Upozorňujeme slovenských občanov, aby rešpektovali výstrahy a upozornenia obecných úradov a orgánov civilnej obrany v prímorských oblastiach, hlavne ak ide o prístup k nábrežiam, plážam a pobrežiu všeobecne,“ uviedol.

V prípade núdze môžu občania SR kontaktovať Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Madride na pohotovostnom čísle +34 609 002 803 alebo MZVEZ SR na čísle +421 2 5978 5978.

Český portál tn.cz vo štvrtok (11. 4.) informoval o tom, že po páde do rozbúreného mora prišiel o život 53-ročný Čech. Turista si chcel odfotiť obrovské vlny.

Mužovi pomáhali záchranári z vrtuľníka, pričom sa im podarilo dostať ho na palubu, kde ho resuscitovali. Záchranná akcia bola neúspešná a turista zomrel na zástavu srdca. Tamojšie úrady ľudí vyzývajú, aby nestáli blízko mora a zbytočne neriskovali, uviedol portál.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko