Na hlavný obsah

Tri príchody, dva odchody a jeden debut. Poznáme nomináciu na prípravné zápasy proti Nemecku

Úvodné dva prípravné zápasy proti Švajčiarsku Slováci zvládli.

Tri príchody, dva odchody a jeden debut. Poznáme nomináciu na prípravné zápasy proti Nemecku
Na snímke hokejová reprezentácia Slovenska na prvom tréningu po štarte prvého týždňa prípravy na svetový šampionát. Foto: TASR - Roman Hanc

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay urobil pred druhým týždňom prípravy na MS tri zmeny v kádri. Na dvojzápas do Nemecka nepocestujú brankár Filip Belányi a zranený obranca Dávid Mudrák, nahradia ich Matej Tomek a Daniel Gachulinec. Tím doplní 19-ročný útočník Servác Petrovský, ktorý môže absolvovať premiéru v národnom tíme.

„Zraneného Mudráka nahradí Gachulinec. Má skúsenosti, Slovensko už reprezentoval na svetových šampionátoch. Nateraz doplní našich sedem bekov. Matej Tomek je skúsený brankár, ktorý sa ide pobiť o miestenku na MS. Servác Petrovský patril k lídrom našej dvadsiatky. Ide o skúseného hráča, čo sa týka juniorského hokeja. V sezóne odohral už veľa zápasov, zbieral v nich takmer bod na zápas. Mohol by nás veľmi milo prekvapiť, preto sme sa rozhodli ho vyskúšať,“ uviedol asistent trénera Peter Frühauf pre webstránku hockeyslovakia.sk.

Premiéra v Humennom priniesla dve víťazstvá

Slováci majú za sebou prvý týždeň oficiálnej prípravy na svetový šampionát. V Humennom absolvovali päťdňový kemp, počas ktorého odohrali dve prípravné stretnutia so Švajčiarmi a v oboch zvíťazili (3:0 a 5:3).

Po úvodnom dvojzápase pristúpili tréneri k niekoľkým zmenám. V prípade Mudráka išlo o vynútený stav, keďže si v prvom dueli proti Švajčiarsku zlomil palec na ruke, pričom dobu rekonvalescencie odhadujú lekári na tri až šesť týždňov.

Brankár Tomek patril k oporám Litvínova v tejto sezóne. V základnej časti odchytal 36 duelov s 23 víťaznými zárezmi a takmer 91-percentnou úspešnosťou zásahov. V 13 dueloch play off si štatistiky vylepšil na takmer 94 percent.

Obranca Gachulinec odštartoval sezónu v bratislavskom Slovane, no dohral ju vo Zvolene. S reprezentačným dresom už má skúsenosti, dvakrát si ho obliekol aj na svetovom šampionáte.

Petrovský pozvánku nečakal

Petrovský je nováčik v mužskej reprezentácii. Draftová voľba Minnesoty Wild (185. miesto) má za sebou tretiu produktívnu sezónu v kanadskej juniorskej súťaži OHL v drese Owen Sound Attack.

Vo všetkých troch ročníkoch si držal takmer jednobodový priemer na zápas a bol oporou juniorskej reprezentácie na MS hráčov do 20 rokov. Na uplynulom vo Švédsku nastúpil vo všetkých piatich dueloch a získal deväť bodov za päť gólov a štyri asistencie.

„Som veľmi rád za pozvánku do reprezentácie. Zastihla ma doma počas oddychu, keďže som zo zámoria priletel len pred niekoľkými dňami. Sezóna z tímového hľadiska nedopadla dobre, opäť sme vypadli v prvom kole play off. Individuálne som sa však cítil najlepšie z troch rokov v klube. Aj preto si vážim pozvánku do reprezentáciu. Vôbec som ju nečakal. Budem sa snažiť nazbierať čo najviac skúseností a ukázať, že som ju dostal zaslúžene. Bojovať o účasť na majstrovstvách sveta je veľká motivácia,“ povedal Petrovský pre oficiálnu stránku Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Slováci sa do Nemecka presunú v stredu. Kemp si rozložia v Kaufbeurene, kde vo štvrtok (18. 4.) od 19.30 hod. odohrajú prvý z dvoch prípravných súbojov proti domácemu výberu. Po dni voľna sa v sobotu presunú do Augsburgu, kde ich čaká druhý vzájomný súboj od 17.00 hod.

Program dvojzápasu:


        štvrtok 18. apríla, 19.30 h: Nemecko – SLOVENSKO /Kaufbeuren/
        sobota 20. apríla, 17.00 h: Nemecko – SLOVENSKO /Augsburg/

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport