Na hlavný obsah

Útok na juh Ukrajiny: Protivzdušná obrana zničila 14 ruských dronov a dve navádzané strely

Ukrajina informovala aj o počte zničených ruských tankov.

Útok na juh Ukrajiny: Protivzdušná obrana zničila 14 ruských dronov a dve navádzané strely
Na snímke ukrajinský vojak. Foto: TASR/AP

Ukrajinská protivzdušná obrana zostrelila 14 zo 17 dronov, ktorými Rusko zaútočilo v noci na stredu (10. 4.) na juh krajiny. Ruské sily odpálili tiež niekoľko striel, z ktorých sa Ukrajine podarilo dve zostreliť. Uviedol to na telegrame veliteľ ukrajinského letectva Mykola Oleščuk, ktorého citovala agentúra Reuters.

Rusko na Ukrajinu vyslalo tiež tri strely raketového systému Iskander. Čo sa s týmito zbraňami stalo, Mykola Oleščuk nespresnil. Južné velenie ukrajinských ozbrojených síl na telegrame uviedlo, že 12 dronov zostrelili nad Mykolajivskou oblasťou a dva nad Odesou.

Útok poškodil energetickú infraštruktúru v Mykolajivskej oblasti. Na niekoľko hodín bola prerušená dodávka elektriny; žiadne obete nie sú podľa armády hlásené.

Celkové ruské bojové straty na Ukrajine od začiatku vojny 24. februára 2022 prekročili 450-tisíc vojakov vrátane 830 zabitých alebo zranených pri bojoch za posledných 24 hodín. Informovala ukrajinská agentúra Ukrinform. Podobné informácie sa v podmienkach bojov nedajú overiť z nezávislých zdrojov. Moskva svoje aktuálne straty neuvádza.

Okrem toho ukrajinské sily tvrdia, že zničili 7 132 nepriateľských tankov, 13 667 obrnených bojových vozidiel a 11 404 delostreleckých systémov. Ďalej 1 040 raketometov, 753 protilietadlových bojových systémov a 347 bojových lietadiel. Ale aj 325 vrtuľníkov, 9 070 dronov, 2 067 striel s plochou dráhou letu, 26 lodí a jednu ponorku. vUiedol Ukrinform.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet