Na hlavný obsah

Vingegaard, Evenepoel a Vine so zlomeninami po ťažkom páde v Baskicku

Vingegaard si pri páde zlomil kľúčnu kosť a viaceré rebrá.

Vingegaard, Evenepoel a Vine so zlomeninami po ťažkom páde v Baskicku
Hromadný pád v štvrtej etape cyklistických pretekov Okolo Baskicka. Foto: X/Eurosport

Dvojnásobný víťaz Tour de France Jonas Vingegaard, jeho tohtoročný vyzývateľ Remco Evenepoel, Jay Vine a viacerí ďalší pretekári utrpeli vážnejšie zranenia pri ťažkom hromadnom páde vo štvrtkovej (4. 4.) štvrtej etape pretekov Okolo Baskicka.

Vingegaardov tím Visma potvrdil zranenie už vo štvrtok (4. 4.) večer a na sociálnych sieťach oznámil, že dvadsaťsedemročný Dán si pri páde zlomil kľúčnu kosť a viaceré rebrá.

Soudal QuickStep neskoro večer informoval, že Evenepoel skončil so zlomenou kľúčnou kosťou a zlomenou lopatkou. V piatok (5. 4.) sa vráti do Belgicka, kde podstúpi operáciu.

Na zemi skončil aj dovtedajší líder Primož Roglič, ktorý musel taktiež odstúpiť, no z tímového auta ukázal fotografom palec hore a Bora-Hansgrohe neskôr na sociálnych sieťach informovala, že slovinský pretekár neutrpel žiadne fraktúry.

Najhoršie dopadol ďalší ašpirant na popredné umiestnenie na tohtoročnej Tour. Austrálčan Jay Vine utrpel zlomeniny troch stavcov, jedného na krčnej a dvoch na hrudnej chrbtici.

„Našťastie sa nevyskytli žiadne neurologické problémy a nie sú žiadne iné vážne zranenia ani poranenia lebky,“ uviedol vo vyhlásení SAE Team Emirates. Dvadsaťosemročný Vine zostal v nemocnici na neurologickom pozorovaní a čaká na ortopedické posúdenie chrbtice a ďalšiu liečbu.

K pádu prišlo v pravotočivej zákrute 35 km pred cieľom v Legutiu, na miesto povolali až tri sanitky. Roglič a Vingegaard dopadli tvrdo na zem v betónovej priekope, Evenepoel skončil v lese a spomedzi stromov vyšiel krvavý.

Roglič sa pozviechal, no Vingegaard zostával dlho nehybne ležať na zemi. Dvojnásobného víťaza Tour museli naložiť na nosidlá s kyslíkovou maskou a previezť do nemocnice. Ako prvý spadol Eritrejčan Natnael Tesfatsion, ktorý skončil taktiež v nemocnici, no bez zlomenín. Po páde odstúpilo dokopy až jedenásť cyklistov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport