Na hlavný obsah

Z. Čaputová: Ani P. Pellegrini, ani I. Korčok nás do žiadnej vojny nezatiahnu

Prezidentka občanov vyzvala, aby využili volebné právo.

Z. Čaputová: Ani P. Pellegrini, ani I. Korčok nás do žiadnej vojny nezatiahnu
Prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: RTVS

Ani Peter Pellegrini, ani Ivan Korčok nás do žiadnej vojny nezatiahnu a ani nevyšlú na Ukrajinu žiadneho nášho vojaka, uviedla vo svojom stredajšom (3. 4.) príhovore pred druhým kolom prezidentských volieb prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Vysvetlila, že prezident takouto právomocou nedisponuje a kandidáti na takýto krok podľa nej nemajú ani dôvod. Šírenie strachu v predvolebnej kampani ju mrzí.

„Mrzí ma, že súčasťou aj tejto predvolebnej kampane bolo zahrávanie so strachom. Podsúvanie obáv, že je tu niekto iný, kto o nás rozhoduje a určuje, kam smerujeme a ku komu budeme patriť. Nie je na mieste ani obava, že nás niekto zatiahne do vojny,“ skonštatovala Čaputová.

Pozrite si celý príhovor prezidentky Zuzany Čaputovej:

Nehľadajme dokonalého politika

Neísť voliť znamená nechať za seba rozhodnúť ostatných. Naopak, zúčastniť sa na voľbách znamená podieľať sa na budúcnosti Slovenska, vyhlásila v príhovore prezidentka SR.

Osobitne sa prihovorila aj voličom v zahraničí. „Či ste odišli študovať a plánujete sa po štúdiu vrátiť, alebo ste odišli zo Slovenska z iných dôvodov, rovnako máte možnosť svojim hlasom prispieť k tomu, aby vás reprezentoval prezident, ktorého predstava Slovenska je vám bližšia,“ uviedla Čaputová.

Opäť zdôraznila, aby občania medzi kandidátmi nehľadali dokonalého politika, ale toho, s kým sa vedia čo najviac stotožniť názorovo aj hodnotovo. Podľa nej by si však voliči mali všímať ich prejavy v kampani.

„Všímajme si, čo ponúkajú, či sú ich slová a skutky v súlade, či sa v kampani správajú férovo, do akej miery majú potrebu útočiť v osobnej rovine, ako zvládajú svoje emócie. Pretože tak, ako kandidát vedie svoju kampaň, tak bude neskôr vykonávať aj svoj mandát,“ povedala hlava štátu.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko