Na hlavný obsah

Zomrel známy taliansky módny návrhár Roberto Cavalli (†83)

Preslávila ho spolupráca s filmovými hviezdami.

Zomrel známy taliansky módny návrhár Roberto Cavalli (†83)
Na archívnej snímke taliansky módny návrhár Roberto Cavalli. Foto: TASR/AP

Vo veku 83 rokov zomrel v piatok (12. 4.) vo Florencii taliansky módny návrhár Roberto Cavalli. Informovali o tom zahraničné tlačové agentúry. Cavalliho preslávila spolupráca s filmovými hviezdami, akými boli Brigitte Bardotová či Sophia Lorenová. V móde mu bol blízky výstredný štýl a potlače inšpirované prírodou.

Podľa talianskej agentúry ANSA bol Cavalli už dlhší čas chorý a v posledných dňoch sa jeho stav zhoršil. Pred rokom sa jedna z najvýraznejších osobností talianskej módy druhej polovice 20. storočia stala šesťnásobným otcom.

Cavalli sa začal presadzovať v 70. rokoch vďaka spolupráci s filmovými herečkami a jeho štýlu, ktorý bol opakom minimalizmu, si podľa agentúry AFP dokázal neskôr získať aj mladšie celebrity, napríklad Kim Kardashianovú, Jennifer Lopezovú, Naomi Campbellovú či Lady Gaga.

Ani Cavalliho značke sa však v 21. storočí nevyhli finančné problémy, ktoré postihli tiež ďalšie talianske módne domy. V roku 2015 tak Cavalli predal 90 percent kapitálu svojej firmy investičnému fondu Clessidra, ktorý však nedokázal výrazne zlepšiť hospodárenie spoločnosti. V roku 2019 potom celú spoločnosť odkúpil fond Vision Investments z Dubaja.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet